PKK’nin efsanevi komutanı Mahsum Korkmaz Qamişlo’da anıldı

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) DAİŞ’e karşı zaferinin kutlandığı Qamışlo’da PKK’nin efsanevi komutanı Mahsum Korkmaz (Egîd) anıldı.

Şehit Aileleri Meclisi ve YPG-YPJ savaşçıları, Kürtlerin 21-28 Mart tarihleri arasında kutladığı Ulusal Kahramanlık Günü vesilesiyle, PKK’nin efsanevi komutanlarından Mahsum Korkmaz’ı andı.

Anma töreni, Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde düzenlendi. Törene yüzlerce şehit ailesi ve YPG-YPJ savaşçısı katıldı.

Tören alanına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Komutan Mahsum Korkmaz’ın posterleri asıldı.

YPG-YPJ savaşçılarının gerçekleştirdiği askeri törenin ardından bir konuşma yapan YPG komutanlarından Delîl Ciraf, Ulusal Kahramanlık Günü’nün tüm Kürt halkına kutlu olmasını diledi ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenleri andı.

QSD’nin zaferini de kutlayan YPG’li komutan, bu zaferin Kuzey ve Doğu Suriyeli binlerce kadın ve erkeğin kahramanlığıyla kazanıldığını vurguladı.

Ciraf, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ile Kürt halkının asıl zaferine kavuşacağını sözlerine ekledi.

Şedadê’yi kurtarma hamlesi sırasında hayatını kaybeden Serhat adlı savaşçının annesi, QSD’nin zaferinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Evlatlarımızın hayalleri gerçek oldu. Efrîn’in kurtuluşu ile ruhları şad olacak” dedi.

Medya Savunma Alanları’nda hayatını kaybeden gerilla Rûken’in babası Elî Bekir de evlatlarının mücadelelerine sahip çıkacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından anma töreni sloganlarla son buldu.