PYD: 12 Mart Serhildanı özgürlük sesini büyüttü

PYD, "12 Mart Serhildanı özgürlük sesinin yükselmesinin başlangıcı oldu. Serhildanın hedeflerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, 12 Mart Serhildanı'nın 18’inci yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.


PYD'nin açıklaması şöyle:


“12 Mart Serhildanı'nın üzerinden 18 yıl geçmesinin ardından, güvenlik ve istikrarın sağlanmasını istemeyen, halklara karşı yürütülen şiddet ve terör yöntemlerini hatırlamalı, bundan faydalanmalıyız. Adalet ve meşru hakların elde edilmesi güvenliğin sağlanmasının tek yoludur.
Suriye toplumunun çoğunluğunun siyasi, ekonomi ve güvenlik sorunlarıyla karşılaştığı ve bölgelerinin işgal edildiği bu dönemde Şam hükümeti halan zihniyetinden vazgeçmiyor, Suriye halkını güvenlik, istikrar ve ileriye götürecek hiçbir ciddi adımı atmıyor.
12 Mart Serhildanı özgürlük sesinin yükselmesinin yanı sıra baskıcı ve ırkçı rejimlerin gerilemesinin başlangıcı oldu. Bu ise Kürtlere karşı onlarca yıl boyunca yürütülen baskıcı, ayrımcı, aşağılayıcı ve ötekileştirici siyasetin sonucunda meydana geldi. Şam hükümeti onlarca gencimizi katletti, yüzlercesi yaralandı ve binlercesi sistematik baskı yoluyla keyfi bir şekilde tutuklandı.
PYD kuruluşundan bu yana bütün gücüyle bu serhildanı destekledi, birçok şehit verdi, devrimci topluluklarda rol oynadı ve ulusal davaların çözümünde tek taraflı olmadı.
PYD Genel Meclisi olarak bu olayı büyük acıyla anıyoruz. Suriye toplumu içinde uygun temeller ve ilkeler oluşturmak, tehditleri önlemek, Suriye’deki bütün taraflar ve ulusal güçlerle uygun çözümler bulmak için merkezi olmayan demokratik çözüm projesine hizmet ettiğimizi vurguluyoruz.
Uluslararası toplumu da uluslararası kararlara uygun bir çözüm için çalışmaya ve Suriye’de başta Türk devleti olmak üzere baskısı rejimlerin işgallerini kabul etmemeye çağırıyoruz. Kürt halkına ve bütün Suriye halkına 12 Mart Serhildanı'nın hedeflerini gerçekleştirmek, demokratik ve çoğulcu bir toplum oluşturmak için var gücümüzle mücadeleyi sürdüreceğimize söz veriyoruz.
Yaşasın 12 Mart şehitleri!"