PYD 13 yıl önce işkence sonucu hayatını kaybeden Dadeli’yi andı

Demokratik Birlik Partisi (PYD), 13 yıl önce Baas zindanlarında işkence ile katledilen Osman Silêman’ı (Osman Dadeli) andı.

PYD yaptığı yazılı açıklamada “Halep siyasi güvenlik birimi tarafından gözaltına alınan ve işkence sonucu şahadete ulaşan yoldaşımız Osman Silêman’ın (Osman Dadelî) şehadetinin 13’üncü yıldönümündeyiz” dedi.

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) kuruluşunda önemli rol oynayan Osman Dadelî, Baas iktidarı tarafından defalarca gözaltına alınmış ve işkencelere maruz bırakılmıştı. Dadelî işkencelerin yol açtığı ağır hastalıklar nedeniyle 18 Şubat 2008’de hayatını kaybetmişti.

“Osman Dadelî yoldaş, zulüm ve zorluk çeken bütün halklar için mücadele eden yurtsever bir kişilikti” diye ekleyen PYD, şöyle devam etti:

“Bunun için Suriye rejiminin insanlık dışı, ahlaksız ve şovenist uygulamalarına karşı mücadelecilerin sesi yükseldi ve halkların haklarını reddeden milliyetçi zihniyete karşı birleşti. Mücadelecilerin öncüsü olan Osman yoldaş, bütün halkın adalet, eşitlik ve demokrasi içinde yaşaması için direndi.

Bilindiği gibi, baskıcı rejimler özgürlük, demokrasi ve onurlu bir yaşam isteyen tüm sesleri yok ediyor. Osman yoldaş, 2007 yılında Halep’te siyasi güvenlik birimleri tarafından gözaltına alındı ve 18 Şubat 2008’de işkence sonucu şehit düştü.  PYD Genel Meclisi olarak Osman Dadelî’yi anıyor ve izinden gideceğimizin sözünü veriyoruz.”

PYD ayrıca, Şam hükümeti ile işgalci Türk devletinin halka yönelik saldırını kınarken, özellikle Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’deki gözaltılar, işkenceler, infazlar ve alt yapıyı hedef alan saldırılara dikkat çekti.