PYD'den Irak'a tepki: Şengal'in iradesine saygı duy!

PYD Genel Meclisi, "Irak hükümeti Şengal halkının iradesine saygı duymalı" dedi.

Irak ordusu güçleri, dün akşam saatlerinde Şengal’in Gir Zirk köyüne girmeye çalıştı fakat Şengal halkı izin vermedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, yazılı bir açıklama yaparak Bağdat’ın Şengal’e yönelik siyasetine tepki gösterdi.

'ŞENGAL'DEKİ HALKIMIZIN YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

PYD Genel Meclisi'nin açıklaması şöyle:

“Bağdat hükümeti, bir kez daha yerel güçlerin desteğiyle, terörist güçler tarafından soykırıma uğrayan Şengal halkının iradesinden uzak ve antidemokratik bir politika dayatıyor. Terörist güçler, Şengal halkını ve topraklarındaki varlığını yok etmeye çalıştı.

Irak hükümeti, 20 Nisan’da halkın umutlarına, iradesine ve özgürlüğüne aykırı bir durumu dayatmak için Şengal’in Gir Zirk köyüne girmeye çalıştı. YBŞ ve Êzidxan Asayişi güçleri, dünyanın en büyük terör örgütlerinden biri olan DAİŞ teröristlerine karşı direnmesine rağmen, Irak ordusu DAİŞ karşısında kısa bir sürede yenildi ve DAİŞ birkaç saat içerisinde Irak şehirlerine girdi.

PYD Genel Meclisi olarak, Şengal’deki halkımızı yok etmeye çalışan bütün siyasetleri reddediyoruz. Bu girişimi, Kürt halkının iradesini yok etmek isteyen, kimliğini ve varlığını değiştirmek isteyen bazı bölgesel güçlerin komplosunun devamı olarak görüyoruz. Var olan bütün imkanlarımızla Şengal halkının yanında duracağımızı ve sonuna kadar destekleyeceğimizi belirtiyoruz. YBŞ, bu halkı koruyabilecek tek güçtür. Irak devletine Şengal halkıyla diyalog kurmasını, halkın iradesine, özgürlüğüne, siyasi temsiliyetine ve askeri gücüne saygı duyması çağrısı yapıyoruz."