PYD, KDP’yi ‘düşmana hizmet etmekten vazgeçmeye’ çağırdı

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nda askeri hareketlilik içerisine giren KDP’yi uyararak, “düşmana hizmet etmekten vazgeçmeye” çağırdı.

KDP güçlerinin Medya Savunma Alanları’ndaki hareketliliğine ilişkin yazılı bir açıklama yapan PYD, “Gelen bilgilere göre, KDP bir kez daha askeri güçlerini ve zırhlı birliklerini, özgürlük gerillalarının alanlarına gönderdi” dedi.

Açıklamada, “Nisan 2021 tarihinden beri bu bölgelerde işgalci Türk devleti ve gerilla arasında savaş var. Faşist Türk devleti bir yıldır durdurmadığı saldırılarından bir sonuç alamadı. KDP güçleri, gerillaların bulunduğu dağlarda kontrol noktaları kurarak bu şekilde işgalci Türk devletine destek verdi. Bu hassas süreçte bu alanlarda askeri hareketliliğini artırmaktadır. Bu, gerilla ile KDP’ye bağlı güçler arasında, daha önceki savaşlar gibi Kürt halkına büyük felaket getirecek bir savaşın işaretidir. Gerilla güçleri, Kürdistan’ın dört parçasından oluşuyor ve dört parça Kürdistan’da Kürt halkını koruyor. Gerilla, Türk devletinin Başûr’daki savaşına cevap veriyor. Gerillaya karşı yapılacak bir savaş hem gerilla yakınlarını hem de bütün Kürt halkını derinden etkileyecektir. O zaman bundan KDP sorumlu olacaktır” ifadeleri yer aldı.

PYD, “Bu nedenle KDP’ye siyasetini gözden geçirmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu siyaset faşist Erdoğan ve Bahçeli ittifakının Kürtleri yok etme siyasetine hizmet ediyor ve Kürt kazanımlarını tehlikeye sokuyor” diye uyardı.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bütün Kürdistani güçlere ve halkımıza, KDP’nin düşmana hizmet eden siyasetine karşı durmaları çağrısında bulunuyoruz. Çünkü bu siyaset halkımızın parçalanması ve dağılmasına sebep olacaktır.”