PYD Kobanê’de SİHA saldırısını kınadı

Kobanê’ye SİHA saldırısında 2 kişinin şehit düştüğünü, 3 kişinin de yaralandığını hatırlatan PYD Genel Meclisi, Türk devletine son teknoloji silah satan tüm ülkelerin Türk devletinin insanlık dışı suçlarının ortağı olduğunu vurguladı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, işgalci Türk devletine ait SİHA’nın Kobanê’de sivil aracı hedef alması sonucu 2 kişinin şehit düştüğü, 3 kişinin yaralandığı saldırıyı yaptığı açıklama ile kınadı.

PYD açıklamasında şöyle denildi: 

“Türk devleti siyasette sıkıştıkça Rojava, Başûr ve Bakurê Kurdistan’ı vahşi bir şekilde hedef alıyor. Bu saldırılarıyla bütün kanunları, insan haklarını ihlal ediyor. Bununla birlikte sivillere karşı kimyasal silah kullanıyor.

Türk devleti son olarak bugün SİHA’yla Kobanê merkezini bombaladı. Bombalama sonucu aralarında çocukların da olduğu şehit ve yaralılar oldu. Ayrıca sivillerin evleri ve mülkleri büyük zarar gördü. Türk devletinin sivillere dönük suç ve uygulamaları bu şekilde ortaya çıkıyor. Türk devleti 2019’da Rusya ve ABD ile ateşkes anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Türk devleti ve çeteleri Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldıramaz. Ancak Türk devleti bir gün bile anlaşmaya bağlı kalmadı. Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük aralıksız saldırılarında birçok sivil kurban oldu.

Aynı zamanda ateşkes anlaşmasının tarafları olan Suriye’deki aktif güçlerin göz yumması olmasahttps://anfturkce.com/rojava-surIye/kobane-deki-sivil-araca-yonelik-saldirida-3-kisi-yaralandi-162493 faşist Türk devleti vahşi suçlarına bu kadar kolay devam edemezdi. Türk devleti son saldırılarında devletler tarafından inşa edilen fabrikalarda üretilen son teknolojik silahları kullanıyor. Türk devletine silah satan tüm ülkeler işlenen insanlık dışı suçların ortağıdır. Ülke içinde ve dışında yaşayan tüm halkımızı bu suçları demokratik yollarla kınamaya çağırıyoruz.”