PYD: Kobanê direnişinden ders alınmalı

PYD, Kobanê direnişinin Kürt halkının özgür iradesinin sembolü haline geldiğini belirtti, "Kobanê direnişinden ders alınmalı" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, “Avrupa Parlamentosu’nda 2014 yılında gerçekleşen Kurdistan Kongresi’nde ilan edilen 1 Kasım Dünya Kobanê direnişi günü, teröre karşı mücadele sembolü oldu. 1 Kasım’la beraber, demokratik ve özgürlük fikrini savunanlar alanlara akarak Kürt halkına destek sundu” denildi.
Kobanê direnişiyle beraber Kürt halkının destansı direnişinin tüm dünya tarafından duyulduğuna işaret edilen açıklamada, direnişin ezilen halklar için sembol ve örnek olduğuna da vurgu yapıldı.
Kobanê’de sergilenen direnişin, insanlığın başarısı olduğunu kaydeden açıklamada, ayrıca direnişin Kürt halkının özgür iradesinin sembolü de olduğu da belirtildi.
Açıklamada, "Kobanê direnişinde destan yazan tüm özgürlük şehitleri ve yaralılarına minnettarız" denilerek, özgürlüğün, demokrasinin ve halkların kardeşliğinin yegane yolunun Kobanê direnişi ruhunun sergilenmesiyle olacağı vurgulandı. PYD, eşsiz tarihi direnişin deneyimlerinden ders alınması çağrısında bulundu.