PYD, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayan PYD, “Halklar Rêber Apo'nun özgürlüğünü istiyor" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, 4 Nisan’ı Kuzey ve Doğu Suriye halklarının diriliş günü olarak adlandırdı.

Kürt halkının tarih boyunca hakları için mücadele edecek, acılarına son verecek bir lidere ihtiyaç duyduğunu belirten PYD, şöyle dedi:

“Serok Apo, 4 Nisan 1949’da Amara’da yoksul bir ailede doğdu.  Çocukluğu ve gençliği boyunca köyünün ve halkının değerlerine bağlı olarak yaşadı. Her Kürt genci gibi halkının gerçekliğini tanıyarak büyüdü.  Halkına aşık oldu ve zihniyet değişimini ve örgütlülüğü sağladı. Önder Abdullah Öcalan bir gün doğum gününün bütün Ortadoğu halkları tarafından kutlanacağını bilmiyordu. Ancak esir alındıktan sonra arkadaşlarından doğum günü vesilesiyle fidan ekmelerini istedi."

'PARADİGMASI HALKLAR İÇİN OKUL OLDU'

Kürt Halk Önderi'nin paradigmasının arkadaşları, özgürlük ve onurlu bir yaşam talep eden halklar için bir okul olduğunu belirten PYD, “Halklar ve toplumlar bu gerçekliği tanıdıkları için Rêber Abdullah Öcalan’a minnetlerini sunuyorlar. Rêber  Apo’nun onlara minnet duyduğu gibi. Bu yüzden Rêber Apo’nun doğum gününü kutluyorlar ve desteklerini sunuyorlar. Ayrıca Rêber Apo’nun özgür bırakılması için uluslararası güçlere çağrıda bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.
PYD, 4 Nisan’ı Kuzey ve Doğu Suriye’deki tüm halklara adadı.