PYD, PKK’nin kuruluşunu kutladı, listeden çıkarılmasını istedi

Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 43’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayarak, uluslararası güçlere PKK’yi “terörist” örgütler listesinden çıkarmaları çağrısında bulundu.

PKK’nin kuruluşu yıldönümü olan 27 Kasım vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan PYD, “Tarihin seyrini değiştiren, bir kıvılcım gibi tarihte zulme, baskı ve haksızlığa karşı gelen bir devrimdir.  PKK, Kürt halkına karşı zulüm ve haksızlığa karşı durmak için kurulmuştur” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bunun sonucunda ulusal ve insani değerlere bağlı özgür düşünceye, iradeye ve Kürt şahsiyetine sahip insanlar ortaya çıkmıştır. Bir araya gelen grup, 1978 yılında ilk konferanslarını gerçekleştirerek siyasi bir partiye doğru adım attı. PKK kadrolarının ahlakı ve inancı, Kürt toplumunun cesaret ve fedakârlık değerlerine bağlılığı, baskıcı güçlerin zulmünü reddetmesi ile tüm Kürtlerin kalbinde ve zihninde yerini almıştır.

Başta Türk devleti olmak üzere, halkın özgürlüğüne ve demokratik haklarına karşı sessiz kalınmadı, engellemeler gelmeye başladı. Parti ideolojisinin, ahlakının ve direniş ruhunun Kürt halkı ve diğer halklar arasında yayılmasını önlemek için her türlü baskı, şiddet ve karalamaya başvurmuş, tarihte olduğu gibi Kürtler arasında ajanlar geliştirmiştir. Ardından uluslararası toplum içerisinde partiyi karalamış, kurum ve kuruluşlarla ilişkilerini engellemede ve ‘terör listesine’ eklenmesinde büyük bir rol oynamıştır. Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlük mücadelesini ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin her geçen gün genişleyerek yayılmasını baltalamak için hegemonik güçlerle bir olarak uluslararası komployu gerçekleştirmiştir.

PKK, açıkça yapılan bütün düşmanlığa rağmen değerleri ve kadrolarının fedakarlığı ile Önder Apo’nun fikirlerini geliştirdi. Aynı zamanda ‘demokratik ulus projesini’ Önder Abdullah Öcalan’ın önerdiği ‘demokratik konfederalizm’ ilkelerine uygun olarak pratiğe geçirdi. Bu paradigma savaşın yerine halkların kardeşliğini ve ortak yaşamı esas alıyor. Bu aynı zamanda olası bir dış müdahale ve sömürgeci güçlere karşı güçlü bir zemin oluşturuyor. PKK, üyelerinin fedakarlığı ve kararlılığıyla hegemonik güçlere ve her türlü soykırım politikalarına karşı direniyor. Dolayısıyla bu parti bütün dünya halklarının yüreğinde bir iz bıraktı. Artık halklar PKK’yi özgürlüğü ve terörden korunmak için bir güç olarak görüyor.

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümünü bütün Kürdistan ve Ortadoğu halklarına kutluyoruz. Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin cesaret ve fedakarlığın kaynağı olduğuna inanıyoruz. Bunu demokratik ulus projesinin temeli olarak görüyor ve bu projesi Kuzey ve Doğu Suriye’de hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bütün demokrasi güçlerine ve insan hakları örgütlerine PKK’yi ‘terör listesinden’ çıkartılması için harekete geçme çağrısı yapıyoruz. Aynı zamanda bütün dünya kamuoyuna Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve PKK’nin ‘terör listesinden’ çıkartılması kampanyasına katılması çağrısı yapıyoruz.”