PYD, şehit Şîlan ve yoldaşlarını andı

PYD Genel Meclisi, şahadetlerinin 15’inci yıldönümünde parti yöneticileri Meysa Baqî (Şîlan Baqî), Zekeriya Ibrahîm (Zekeriya), Hikmet Tokmak (Fûad), Nebo Elî (Cemîl) ve Hacî Cuma Elî’yi (Ciwan) andı.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, parti yöneticileri Meysa Baqî (Şîlan Baqî), Zekeriya Ibrahîm (Zekeriya), Hikmet Tokmak (Fûad), Nebo Elî (Cemîl) ve Hacî Cuma Elî’yi (Ciwan) şahadetlerinin 15’inci yıldönümünde andı.

Parti öncülerinin hedef alınması ile PYD’nin ilk yılında kapatılmasının hedeflendiğinin belirtildiği yazılı açıklamada, “Ancak şehitlerimiz mücadelenin komutanı oldular ve halk öncülerinin yolunda yürüdü. PYD, şehitlerimiz sayesinde bir halk partisine dönüştü” denildi.

Onur ve haklarına sahip çıkan her halkın ağır bedeller verdiğinin belirtildiği açıklamada, “Kürt halkı, işgal ve hak ihlallerine uğrayan en çok uğrayan halkı oldu. Ancak bir gün dahi onur ve ulus mücadelesinden geri adım atmadı” denildi.

Şehitlerin parti onuru olduğunun vurgulandığı açıklamada şunlar belirtildi: “Şîlan Kobanê ve yoldaşları Ciwan, Cemîl, Fûad ve Zekeriya, bugün Türk devlet faşizmi ve DAİŞ artığı çeteleri yenilgiye uğratan şehitler kervanının öncüleridir. Şehitlerimizin her damla kanı, özgürlük ve demokrasi mücadelemizdeki ısrarımızı arttırmaktadır.”