PYD tüm Kürdistan halkını işgale karşı birlik olmaya çağırdı

PYD Genel Meclisi, Türk devletinin gerillanın denetimindeki Garê bölgesine yönelik işgal saldırılarını kınadı ve tüm Kürdistan halkını birlik olmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan PYD, işgalci Türk devletinin “faşist iktidarı” tarafından Çarşamba günü Garê’ye yönelik saldırılarına kaşır “birlik” olmaya çağırdı.

Bu işgal saldırılarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunun yıldönümüne denk getirildiğine dikkat çeken PYD, uluslararası toplumu da Türk saldırılarının durdurulması için harekete geçmeye çağırdı.

Açıklamada,  “Türk devleti, Önder Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıl dönümünün yaklaştığı, Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için uluslararası alanda çağrıların yapıldığı ve Kürdistan haklarının önderliğin özgür yaşam ve halkların kardeşliğini esas alan felsefe ve projesi etrafında kenetlendiği bir dönemde, Kürt varlığına yönelik imha ve inkar zihniyetine devam ediyor ve Kürdistan halklarına yönelik soykırım ve katliam uygulamalarını tüm dünyaya gösteriyor” dedi.

PYD, “İşgalci Türk devletinin faşist iktidarının emriyle Çarşamba (10 Şubat) günü Kürdistan Özgürlük Hareketi güçleri gerillalara karşı askeri bir operasyon başlattı ve Garê  bölgesini ve etrafını bombaladı” diye ekledi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“PYD Genel Meclisi olarak bu saldırıları kınıyoruz. Bu saldırıların amacının toprakları üzerinde yaşayan Kürdistan halklarını imha etmek olduğu tüm dünyaya ispatlandı. Bu saldırılar faşist Osmanlı zihniyeti ile gerçekleştiriliyor. BM’yi, aktif rol oynayan ülkeleri, insan hakları örgütlerini Kürdistan halklarına dönük toplu soykırım savaşını ve direnen halkların temsilcileri HPG gerillalarına dönük saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Güney Kürdistan ve Irak hükümetlerindeki ulusal parti ve güçleri, bu saldırılara karşı net bir tutum sergilemeye çağırıyoruz. Tüm Kürdistan halkını işgalci Türk devletinin her türlü saldırı ve müdahalelerine karşı birlik olmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Türk devletini komşu ülkelerdeki Kütlere dönük insanlık dışı saldırılarını durdurmaya ve Kürt konusu için barışçıl çözümler bulmaya çağırıyoruz.”