PYNK: Hewlêr Parlamentosu ulusal görevini yerine getirmeli

Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK), Kobanê’de düzenlediği kitlesel bir basın açıklaması ile Federal Kürdistan Bölgesi Parlamentosu'nu ulusal görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

 

Basın açıklaması Özgür Kadın Meydanı’nda yapıldı. PYNK bünyesindeki partilerinin temsilcilerinin katıldığı açıklamayı, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Fırat Bölgesi Diplomatik İlişkiler Komitesi Yöneticisi Bekir Hec İsa okudu.

Açıklamada, Güney Kürdistan'da yaşanan gerilimlere dikkat çekilerek, olası bir savaşın önünün alınması istendi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Özellikle Başûrê Kürdistan Parlamentosu ulusal görevini yerine getirmelidir. Nasıl ki peşmerge ulusal bir güçtür ve her damla kanı değerliyse Gerilla da aynı şekilde ulusaldır ve değerlidir."

Hec İsa, “Olası bir savaş Türk devletinin çıkarınadır. Kürt halkının bu savaştan kazanacağı hiçbir şey yoktur. Sayın Neçirvan Barzani’ye çağrımız ulusal görevini yerine getirmesidir. Kürt halkına hizmet edilmesi ve Kürt halkının dört parçadaki kazanımlarının korunması gerekmektedir. Bir savaş yaşanması halinde bu, Türk devletine hizmet eder. KNK de bu süreçte rolünü iyi oynamalı ve iç savaşın yaşanmaması için üzerine düşeni yapmalıdır” diye ekledi.