Qamişlo’da iki savaşçının cenaze töreninde ‘halkların birliği’ mesajı

Qamişlo kentinde Halk Savunma Birlikleri (YPG) savaşçısı Dilbirîn Amed (Hamdullah Toprak) ve Suriye Demokratik Güçleri (QSD) savaşçısı Demhat Qamişlo'yu (Samir Îbrahîm) son yolculuklarına uğurlama töreni düzenlendi.

Savaşçılar Dilbirîn Amed ve Demhat Qamişlo, 25 Ekim'de Şedadê'de ve 29 Ekim'de Dêrazor bölgesindeki çete saldırıları sonucu şehit düşmüştü. Qamişlo halkı, her iki şehidi kentteki Şehit Delîl Saroxan Şehitliği'nde gerçekleştirilen kitlesel bir törenle son yolculuklarına uğurladı.

Törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Îsam Îbrahîm, her iki şehidi ve tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle andı.

Şehit annelerinin onurlu çocuklar dünyaya getirdiğini söyleyen Îsam Îbrahîm, şehitlerin adının tarihin sayfalarında yazıldığını ifade etti. Ayrıca, şehitlerin gelecek nesillere mücadele ve kahramanlık öğreteceğini belirtti.

Demokratik İslam Kongresi üyesi Elî Resûl ise, İslam dinindeki şehitlerin kutsallığına vurgu yaparak, şehitlerin ülkeyi özgürleştirme uğruna canlarını feda ettiklerini ifade etti.

Qamişlo Askeri Meclisi adına konuşan Mihemed Zêdan ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sunduğu projenin başarıya ulaştığını ve her iki şehidin, Kürt ve Arap halklarının kanlarının ortak mücadelede birleştiğini vurguladı.

Suriye Devrimi'nin öncülerine yönelik saldırılara dikkat çeken Zêdan, özerk yönetimin Suriye sorununu çözme önemine vurgu yaptı ve şehitlerin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Şehit Dilbirîn Amed'in kardeşi Denîz Amed, işgalci Türk devletinin kirli politikaları nedeniyle ailesinin merasimde hazır olamadığı mesajını iletti. Mesajda, şehit Dilbirîn Amed'in Kurdistan'ın özgürleştirilmesi için mücadele ettiği vurgulandı.

Törende şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Ayrıca, şehit Dilbirîn Amed'in vasiyeti üzerine sanatçı Xelîl Xemgîn'in bestelediği "Ey İnsan" şarkısı dinletildi.

Her iki şehit, "Şehîd Namirin" sloganları eşliğinde Şehit Delîl Saroxan Şehitliği'nde toprağa verilerek son yolculuklarına uğurlandı.