Qamişlo’da KDP protesto edildi

Qamişlo’da yüzlerce kişi KDP’nin politikalarını ve Başûrê Kürdistan’da gerilla güçlerine yönelik saldırgan politikalarını protesto etti.

Qamişlo’da yüzlerce kişi KDP’nin Kürt meselesine karşı tutumunu, Başûrê Kürdistan’da gerilla güçlerine yönelik faaliyetleri, Bağdat hükümeti ile Şengal’e ilişkin imzaladığı anlaşmayı protesto etmek için alanlara çıktı.

Qamişlo’daki 12 Mart Stadı önünde bir araya gelen yüzler, “İhanete hayır”, “Yaşasın Şengal direnişi” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

Kent sokaklarında yürüyen kitle Qamişlo’daki BM Yüksek Komiserliği önünde durdu. Burada konuşma yapan PYD Qamişlo Eş başkanı Mesut Dawud, “Kürt halkının birliği beklediği, haklarını elde etmeye yaklaştığı bir dönemde KDP Başûrê Kürdistan’ın Amediyê ve Dihok kentlerinde gerilla güçlerine saldırdı. Bu saldırı KDP’nin Kürtlere dönük ihanetini, Türk devletine desteğini ortaya çıkarıyor. Kürt halkı KDP’nin Başûrê Kürdistan’a dönük komplolarına karşı daha sert bir tutum göstermelidir. Kürdistan ve dünyadaki tüm Kürtler KDP’nin ihanetini kınamalı ve Kürt birliğini sağlamak için direnmelidir” dedi.

Yürüyüş sloganlar eşliğinde sona erdi.