Qamişlo şehitleri için kurulan taziyeye binler akın etti

Binlerce insanın akın ettiği taziyede, ABD ve Rusya'nın işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına bir sınır koyması gerektiği belirtildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’ndeki binlerce kişi, işgalci Türk devletinin Qamişlo’nun Hilêliyê mahallesinde 9 Kasım’da düzenlediği hava saldırısında katledilen Yusif Gulo ile torunları Mazlûm ve Mihemed Gulo için kurulan taziye çadırına akın etti.

Şehit Yûsif Gulo'nun Qamişlo’nun Hilêliyê mahallesinde evinin önüne kurulan taziye çadırı, üç şehit ile Önder Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, PKK, PYD ve Şehit Aileleri Meclisi bayraklarıyla donatıldı.

Taziyede Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hêvîn Seyid, Qamişlo İç Güvenlik Güçleri Komutanı Şiyar Ehmed, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Koordinasyon Üyesi Ayid Îbrahîm, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Omer,

Cizre Bölgesi Yasama Meclisi Eş Başkanı Hikmet Hebîb ile şehitlerin akrabası İbrahim Gulo birer konuşma yaptı.

Gulo ailesine ve Kürt halkına başsağlığı dileyen konuşmacılar, özgür Kürdistan hedefiyle canlarını feda eden Gulo ailesi şehitleri şahsında tüm şehitlerin çizgisini takip edeceklerini vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Omer, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınayarak, “Uluslararası toplum bölgeye yönelik saldırılar karşısında daha ne kadar sessiz kalacak” diye sorarak, “Rusya ve ABD anlaşmaya uymalı ve Türk devletine bir sınır koymalıdır. Çünkü bu saldırılarla DAİŞ’i yeniden canlandırmaya çabalıyor” dedi.

Gulo ailesi adına konuşan İbrahim Gulo ise Yusif Gulo’nun şehadetinin Kürt halkının birliğine vesile olmasını diledi.