Qamişlo ve Efrîn Newrozu: PKK ezilen halkların Newrozu’dur

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo ve Efrîn bölgelerinde düzenlenen Newroz kutlamalarında “PKK’nin ezilen halkların Newrozu” olduğu mesajı verildi.

Qamişlo’da düzenlenen kutlamda konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlık Divanı Üyesi Foza Yusif, “Önder Abdullah Öcalan’ın, gerillanın, faşist Türk devletinin zindanındaki tutsakların, QSD ve bölge halklarının Newrozu’nu kutluyoruz” dedi.

KDP ve tüm Kürdistani güçleri “düşmanın komplolarını boşa çıkarmak ve işgale son vermek için birlik olmaya” çağıran Foza Yusif, Suriye’deki sorunların ise siyasi yollarla çözülmesi ve demokratik bir Suriye inşa edilmesinin zamanının geldiğini kaydetti.

Foza Yusif, Türk devletinin işgali altındaki bölgelerin kurtarılması için de Suriye’deki tüm demokratik güçleri birlikte hareket etmeye çağırdı.

Efrîn Bölgesi’ndeki kutlamaya ise Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ehmed katıldı.

Ehmed, Newroz’un Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlandığı ve işgal altındaki bölgelerin kurtarıldığı bir bayram olmasını diledi.

PKK’nin ezilen halklar için Newroz olduğunu söyleyen İlahm Ehmed, “Önder Apo öncülüğündeki PKK 50 yıldır onurlu bir yaşam için mücadele ediyor. Şehitlerin verdiği bedeller sayesinde soykırım ve inkar siyasetleri boşa çıkarıldı” dedi.

Ehmed, “Bu fedakarlıklar ve şehitler sayesinde büyük devletlerin başkanları tarihi bayramı kutladı” diye ekledi.

Ehmed işgal altındaki her karış toprağın özgürleştirileceğini vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu yıl Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün ve Kürt halkının varlığının tanındığı yıl olacak. Sesimizi yükseltmeli ve taleplerimizi arttırmalıyız. Dünyaya kendimizi dayatmalıyız. Parçalanmaya hayır. Onurlu ve özgürce yaşamak hakkımız.”