Qamişlo ve Minbic’da şehitler için uğurlama törenleri

Türk devletinin bombardımanında şehit düşen Edib Ali ve Bawer Eniz Qamişlo’da, Öz Savunma Güçleri şehidi Ehmed Ferec Hec Ali ise Minbic’de düzenlenen görkemli törenler ardından sonsuzluğa uğurlandı.

Türk devletinin, Qamişlo kentinin batısındaki Melesibat köyüne dün düzenlediği bombardımanda şehit olan YPG savaşçısı Bawer Rıdwan Eniz (Çiya Qamişlo) ve Edîb Ali’nin cenazeleri binlerce kişi tarafından Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törende konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi İsam Girbawi, Türk devletinin halkın iradesini kırmak, için katliamlar yaptığına işaret ederek, “Ama şehit aileleri ve halkımız askeri güçlerinin etrafında toplanmaktan vazgeçmeyecek” vurgusunda bulundu. Saldırılar karşısında uluslararası sessizliği de kınayan İsam Girbawi, "Bu sessizlik onların bu suçlara ortak olduklarını gösteriyor. Halk, işgal saldırılarına karşı duracak ve asla teslim olmayacaktır. Bugün şehitlerimizin intikamını aldık, 23 işgalci Türk askeri çocuklarımız tarafından cezalandırıldı” ifadelerini kullandı.

Her iki şehidin ailesi de birer konuşma yaparak, direnişi sürdürme sözü verildi.

Minbic’de ise 10 Ağustos'ta görevi sırasında şehit olan Öz Savunma Güçleri savaşçısı Ehmed Ferec Hec Ali'nin cenazesi, Minbic’de yüzlerce kişi tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Fırat Hastanesi önünden şehidin cenazesini alan yurttaşlar, kentin güneyindeki Minbic Şehitliği’ne gitti.

Bir dakikalık saygı duruşu ve askeri geçit töreniyle başlayan törende Öz Savunma Güçleri Komutanı Hayib Minbic, yaptığı konuşmada, "Bir şehidi daha uğurluyoruz. Bu özgürlüğün bedelinin ağır olduğunun ve ancak ülkenin özgürlüğüne inanan ve onun için savaşanların bu bedeli vereceğinin kanıtıdır" şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hesna Dahir, şehitlerin ülkenin özgürlüğü için canını verenler olduğunu belirterek, şehitlerin çizgisini takip edeceğine söz verdi.

Minbic Yasama Meclisi Eş Başkanı Mihemed Ali El Ebo törende yaptığı konuşmada, "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kurulduğundan bu yana bu projeyi korumak için birçok şehit veriyoruz. Birçok güç bu projeyle mücadele ediyor ve onu yenmeye çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

Şehit cenazeleri, şehitlere bağlılık sloganları eşliğinde toprağa verildi.