QSD: 17 çete 2 işgalci Türk askeri öldürüldü

QSD, Eyn Îsa ilçesi, Girê Spî ve Minbic’de işgalci Türk devleti askerleri ve çetelerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 2 işgalci Türk askeri ve 17 çete öldürüldü.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, 15 ve 17 Ocak'ta gerçekleştirilen eylemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Minbic Askeri Meclisi güçleri, 15 Ocak saat 22:30`da kentin Şehîb köyü yakınındaki Siyade köyünde işgalci Türk devletine bağlı çetelerin bulunduğu noktaya yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde 4 çete öldürüldü.

Güçlerimiz, 17 Ocak günü Eyn Îsa’ın kuzeydoğusundaki Şirkirak köyünde işgalci Türk devletine ait askeri bir noktayı ve kontrol noktasını ağır silahlarla hedef aldı. Eylem sonucuna ilişkin bir bilgi elde edilemedi.

17 Ocak’ta Girê Spî’nin güneyindeki Meliq köyünde bulunan bir mezra ve Tîna köyünde işgalci Türk devletine ait bir noktaya yönelik eş zamanlı eylem düzenlendi. Eylemin sonucunda ilişkin bir bilgi elde edilemedi.

17 Ocak’ta Girê Spî’nin batısındaki Selîbî köyünde bulunan işgalci Türk devletine ait bir noktaya yönelik sızma eylemi gerçekleştirildi. Saldırı ardından güçlerimiz ve işgalci Türk devleti çeteleri arasında çatışma çıktı.

17 Ocak’ta gerçekleştirilen eylemlerde 13 çete, 2 işgalci Türk askeri öldürüldü.

Güçlerimizin 15 ve 17 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği eylemlerde kesinleşen veriye göre 17 çete 2 işgalci Türk askeri öldü.”