QSD, 2 şehidin bilgilerini açıkladı

QSD, şehit düşen 2 QSD savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

QSD, Hesekê ve Eyn Îsa’da görevleri başında şehit düşen Şehîd Mehmûd Kobanê ve Ronî Serhad’ın kimlik bilgilerini açıkladı.

QSD açıklamasında şunlar belirtildi:

“Güçlerimiz, DAİŞ çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki hücrelerini kararlılıkla takip etmeye devam ediyor. Güçlerimiz, bölge halkını DAİŞ çetelerinin saldırılara karşı savunma sözünü yeniliyor. Kahraman savaşçılarımızın fedakarlıkları bölgenin istikrarını ve güvenliğini teröre ve işgale karşı garanti altına almaktadır.

Bölgeyi ve halkını korumak için görevlerini yerine getirirken şehit düşen iki yoldaşımızın kimliklerini açıklamaktan gurur duyuyoruz.

Şehit Mehmûd Kobanê Terörle Mücadele biriminde yer alıyordu. Hesekê’nin doğu kırsalında DAİŞ terör hücresini yönelik başlatılan takipte şehadete ulaştı. 8 yılı aşkın bir süredir özgürlük saflarına katılan Şehit Mehmûd  Kobanê, büyük bir fedekarlık ve cesaretli şehadetinin son anına kadar çalışma yürüttü. İşgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik yürütülen her savaşta yerini aldı. Görev ve sorumluluklarını sürekli yerine getirdi ve bir adım geri atmadı. Son ana kadar halkını ve toprağını savunmak için mücadele etti.
Şehit Ronî Serhed, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Eyn Îsa’ya yönelik işgal saldırılarda şehadete ulaştı. Tüm zorlu koşullara rağmen Şehit Ronî Serhed, kahramanlığının, direnişin ve yiğitliğinin örneğiydi.
Suriye Demokratik Güçleri (QSD) olarak şehit yoldaşlarımızın cesaretiyle gurur duyuyoruz. Aynı zamanda ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz. Özgürlük mücadelesi yolunda şehitlerimiz yolundan ilerleme sözünü yeniliyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Açıklamaya göre şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:
"Kod Adı: Mehmûd Kobanê
Adı Soyadı: Mehmûd Hemze
Baba Adı: Necmedîn
Anne Adı: Xaziyê
Şehadet Tarihi ve Yeri: Gundewarê Hesekê- 21/07/2021

***

Kod Adı: Ronî Serhad
Adı Soyadı: Ridwan Tot
Baba Adı: Elî
Anne Adı: Xedîce
Şehadet Tarihi ve Yeri: Eyn Îsa- 19/07/2021."