QSD: 61 çete öldürüldü, 4 araç imha edildi

QSD, son 24 saatte; 61 çete öldürüldüğünü, 22'sinin yaralandığını 4 askeri araç, bir panzer ve bir motosiklet de imha edildiğini duyurdu. QSD, Onur Direniş'inde 8 savaşçının şehit düştüğünü, 11'inin de yaralandığını açıkladı.

QSD Basın Merkezi’nin, son 24 saat içinde yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. QSD açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“TIL TEMIR

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri ağır silah ve çok sayıda çete ile birlikte Mehmûdiyê köyüne saldırmış, güçlerimizin meşru savunma temelinde saldırılara karşılık vermesi sonucu şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Öte yandan Kenher, El Hecac, Derbo ve El Sîbatiya köylerine yönelik saldırılara güçlerimiz tarafından karşılık verilmiş ve şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda 57 çete öldürülmüş, 22 çete yaralanmıştır. Bununla beraber 4 askeri araç, 3 panzer ve bir motosiklet imha edilmiştir. Ağır darbe alan işgalci ordu bölgeyi insansız hava araçları ve obüslerle bombalamıştır.

ZIRGAN (EBU RASEN)

İşgalci ordu çok sayıda çeteyle birlikte Xedir Avî, Til Hirmil köylerini ve Xirbet Cimo, Ing el Hewa bölgelerini bombalamıştır. İşgalciler bu bölgelere büyük bir askeri konvoy göndermiştir. Güçlerimizin karşılık vermesi sonucu konvoydaki çeteler araçlarını bırakıp kaçmak zorunda kalmıştır.

EYN ÎSA

İşgalci Türk ordusu 3 tankla Um El Beramîl köyünü bombalamıştır. Güçlerimizin, Şêrgirad ve Marûda’da, çete gruplarının saldırılarına karşı meşru savunma temelinde eylem gerçekleştirmesi sonucu 4 çete öldürülmüş, bir askeri araç imha edilmiştir. Kayıp veren işgal ordu bölgeyi obüs ve tanklarla bombalamıştır.

Yaşanan çatışmalarda toplam 61 çete öldürülmüş ve 22 çete yaralanmış; 4 askeri araç, bir panzer ve bir motosiklet de imha edilmiştir.

Direnişte 8 arkadaşımız şehit düşmüş, 11 arkadaşımız da yaralanmıştır.”