QSD şehit düşen 8 savaşçının kimliğini açıkladı

Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen 8 savaşçının kimliğini açıklayan QSD, “Halkımızın güçlerimize desteği ve şehitlerimizin fedakarlığı sayesinde çetelerin hayalleri yıkıldı” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit düşen 8 savaşçının kimliğini açıkladı.

QSD açıklamasında şunları kaydetti:

“Güçlerimizin çetelerinin geçtiğimiz ayın 20’sinde Hesekê’deki cezaevine dönük saldırısında el koyduğu belgelerde, işgalci Türk devletinin Sinaa Cezaevi saldırısında DAİŞ çetelerine açık bir şekilde destek verdiğini doğruladı. Türk devleti ve çeteleri bu saldırının yanı sıra Eyn Îsa, Zirgan, Dêrik ve Dirbêsiyê’ye dönük savaş ve keşif uçaklarıyla hava ve karadan saldırarak yeni bölgeleri işgal etmek istiyor.

DAİŞ çetelerine cezaevine dönük saldırısına karşı başlatılan Halkların Gürzü Hamlesi, mahallelerde ve çetelerin saklandığı bölgelerde de başarılı bir şekilde sonuçlandı. Aynı zamanda Türk devleti ve çetelerinin güçlerimize dönük bütün saldırıları da boşa çıkarıldı. Savaşçılarımız fedakarlığın en büyüğünü gösterdiği için şehadete ulaştı.

Halkların Gürzü Hamlesi, DAİŞ’in Reqa, Şedadê ve Dêrezorê’daki artıklarını ve uyuyan hücrelerini temizlemek için genişletildi. DAİŞ, yeniden örgütlenmek, sivilleri katletmek, askeri ve sivil kurumları hedef almak, bölgenin güvenliğini ve istikrarını bozmak için tehlikeli bir girişimde bulundu. Fakat farklı cephe ve alanlardaki savaşçılarımızın direnişi, terör örgütü DAİŞ ve destekçilerinin bütün planlarını boşa çıkardı.

Halkımızın güçlerimize olan desteği ve şehitlerimizin fedakarlığı, çetelere karşı zaferi getirerek karanlığı geri getirme hayallerini yıktı. Güçlerimiz, Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye devrimini korumak için Halkların Gürzü Hamlesi’nde şehit verdi.

Bugün Halkların Gürzü Hamlesi ve diğer bölgelerde çetelere karşı kahramanca savaşan, devrimin değerlerine ve şehitlere olan bağlılığını ispat eden ve canını feda eden 8 savaşçının şehadetini duyuruyoruz. Bütün şehitlerimize, zafer ve işgal altındaki bölgelerimiz özgürleştirilinceye kadar yollarını takip etmeye devam edeceğimiz sözünü veriyoruz.

Şehit ailelerine ve bütün halkımıza başsağlığı diliyor, kanlarına bağlı olacağımız ve hayallerini gerçekleştirinceye kadar mücadelede etmeye devam edeceğiz sözünü bir kez daha veriyoruz.

Şehitlerin kimlikleri şu şekilde;

Kod adı: Ebdulkerîm

Adı soyadı: Abdulkerim Al Hamada

Anne adı: Meryem

Baba adı: Muhammed

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 23 Ocak 2022

Kod adı: Ehmed

Adı soyadı: Ehmed El-Mecûn

Anne adı: Leyla

Baba adı: Newaf

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 23 Ocak 2022

Kod adı: Ferhan

Adı soyadı: Ferhan Ebdulrehman

Anne adı: Ayda

Baba adı: Ebdulqadir

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 23 Ocak 2022

Kod adı: Mihemed

Adı soyadı: Mihemed El-Hesen

Anne adı: Mehiya

Baba adı: Ebdulkerîm

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 23 Ocak 2022

Kod adı: Seîd

Adı soyadı: Seîd Îbrahîm

Anne adı: Basma

Baba adı: Reşad

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 23 Ocak 2022

Kod adı: Xaşî

Adı soyadı: Xaşî Hesen

Anne adı: Sebriye

Baba adı: Hesen

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 23 Ocak 2022

Kod adı: Hogir Amûdê

Adı soyadı: Îbrahîm Sîdo

Anne adı: Sana Seydo

Baba adı: Enes Îbrahîm Sîdo

Şehadet yeri ve tarihi: Ebû Rasên-Zerkan, 7 Şubat 2022

Kod adı: Xebat Marînos

Adı soyadı: Xebat Orhan

Anne adı: Zulêxa

Baba adı: Ehmed

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê, 8 Şubat 2022”