QSD'den Baxoz’un yıldönümüne ilişkin açıklama: DAİŞ tehlikesi sürüyor

Baxoz’un özgürleştirilmesinin yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan QSD, DAİŞ tehlikesine dikkat çekti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Baxoz’un özgürleştirilmesinin 3’üncü yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“23 Mart, terörist örgütün son üssünün yok edilmesi, güçlerimizin ve Kuzey ve Doğu Suriye halkımızın fedakarlığı ile uluslararası toplumu desteğiyle çetelere karşı zaferin ilan edilmesinin 3’üncü yıl dönümü. Bunun sonucunda dünya en büyük tehlikeden kurtuldu.
Bu vesileyle şehitlerimizi anıyor, terör örgütüyle bütün gücüyle savaşan ve ahlaki ve insani değerlerini koruyan savaşçılarımızı ve halkımızı selamlıyoruz. 
Bu bağlamda DAİŞ’in son üssü olan Baxoz’da askeri ve coğrafik açıdan yok edilmesinin bölge ve dünyadaki milyonlarca kişinin yaşamını savunma fırsatı olduğunu söylüyoruz. Şehitlerimizin anılması ve onlara olan vefa, bütün özgür kişilerin omuzlarına düşüyor.

'DAİŞ TEHLİKESİ SÜRÜYOR'

Terörist örgütün hayallerini gerçekleştirmek istediğini bir kez daha söylüyoruz. Suriye ve Irak’ın diğer bölgelerini kontrol altına almak ve halkın üzerinde daha fazla tehlike yaratmak istiyor. Bunun en bariz örneği ise Hesekê’deki Sinaa Cezaevi’ne dönük saldırıdır. Uluslararası topluma bu dosyayı çözmesi, terör örgütünün kontrolü ve ortaya çıkan savaşlardan dolayı zarar gören bölgenin altyapısının iyileştirilmesine destek vermesi konusunda sürekli çağrılar yaptık.

Uluslararası toplumun bu konuyu görmemezlikten gelmesi DAİŞ’in yeniden güçlenmesinin, bölgedeki bazı kesimler ile yabancılara şantaj yapıp, maddi ve manevi etkiler yaratmasına fırsat veriyor. Öte yandan vatandaşları çeteler arasında yer alan devletlerin sorumluluklarını yerine getirmesi ve bu çetelerin yargılanması için bölgemizde uluslararası bir mahkemenin kurulmasına da dikkat çekilmeli. Yardımcı olmuyorlar ve bu da DAİŞ’in yok edilmesi için geçtiğimiz yıllarda yürütülen çalışmalara zarar veriyor.

DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon içinde yer alan devletlere, uzun süreli savaşta güçlerimize destek olması, terörist örgütün canlanmaması için askeri, siyasi ve güvenlik stratejisi belirlemesi çağrısı yapıyoruz.

Aynı zamanda uluslararası topluma Kuzey ve Doğu Suriye halkına destek olması ve işgalci Türk devletinin işlediği suçların önüne geçmesi çağrısı yapıyoruz.
Son olarak, Baxoz’un özgürleştirilmesinin 3’üncü yıl dönümünü kutluyor ve birlik çağrısı yapıyoruz.”