QSD: DAİŞ'e yönelik operasyonumuz sonuç alana kadar sürecek

QSD Genel Komutanlığı, Hesekê ve Derazor kırsalında DAİŞ’in hücre yapılanmalarına kapsamlı bir operasyon başlattıklarını ve sonuç alana kadar süreceğini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Derazor ve Hesekê kırsalında DAİŞ çetelerine ait hücre yapılanmalarına yönelik, 4 Haziran sabahı “Terörü Bitirme Hamlesi” adıyla kapsamlı bir operasyon başlattıklarını duyurdu.

“DAİŞ çetelerinin son dönemde arttırdığı saldırılar, bölgenin güvenliği, barış ve huzuruna dönük büyük tehlikeler yaratmaktadır” diyen QSD, başlatılan operasyonun Suriye-Irak sınırı ile Xabur çayının doğu kırsalında sürdürüldüğünü kaydetti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Güçlerimiz, Uluslararası DAİŞ Karşıtı Koalisyon ortaklığı ve Irak ordusuyla geliştirilen koordine kapsamında yürütülen istihbarat çalışmalarının ardından ‘Terörü Bitirme Hamlesi’ adı altında DAİŞ’in hücre yapılanmalarına yönelik kapsamlı bir askeri operasyon başlatmıştır. Operasyon, Suriye-Irak sınırı ile Xabur çayı doğu kırsalında devam etmektedir.

Operasyon, bölgenin güvenliği ve sivilleri tehdit eden DAİŞ’in hücre yapılanmalarını hedeflemektedir. Ayrıca askeri operasyon DAİŞ’in bölgede yeniden örgütlenmesini engelleyecektir.

Güçlerimizin Uluslararası Koalisyon ile ortak başlattığı Terörü Bitirme Hamlesi, devam etmekte ve şu ana kadar iyi sonuçlar elde edilmiştir. Operasyon, önümüzdeki tüm görevler tamamlanana ve sonuç alınıncaya kadar devam edecektir.”