QSD’den iki aylık Baxoz bilançosu

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), DAİŞ çetelerine karşı Dêrazor’da yürütülen final operasyonunun son iki aylık bilançosunu açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen QSD, “Terörü bitirme savaşı” olarak adlandırılan operasyonda 9 Ocak ile 16 Mart tarihleri arasındaki çatışmaları bilançosunu açıkladı. Bilançoda tahliye edilen sivillerin sayısına da yer verildi.

QSD Sözcüsü Kino Gabriel, “Güçlerimiz, 9 Ocak 2019’da yeniden başlattığı Terörü Bitirme Savaşı’nı sürdürmektedir. Hamlenin bu aşamasında QSD, DAİŞ’e karşı büyük zaferler elde etmiş, DAİŞ örgütü Derazor’un doğusundaki Baxoz’da küçük bir alanda sıkıştırılmıştır” dedi.

“Güçlerimiz, DAİŞ terör örgütü tarafından kalkan olarak kullanılan binlerce sivili tahliye ettikten sonra yalnızca teröristlerin kaldığı köy ablukaya alınmıştır” diye ekleyen Gabriel, şunları belirtti:

“Güçlerimizin karadan, koalisyon güçlerinin havadan ağır darbeleri sonrası terör örgütünün üyeleri ile ailelerinin büyük bir kısmı teslim olmuştur. Öte yandan yüzlerce öldürülmüş ve yaralanmıştır.”

Gabriel, 9 Ocak 2019’dan bu yana "kurtarılan siviller", "aileleriyle birlikte alandan çıkarılan terör örgütü üyeleri" ve çatışmalarda hayatını kaybeden QSD savaşçılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

*Güçlerimize teslim olan teröristler ve aile üyeleri: 29 bin 600 (5 binden fazlası terörist)

*Özel operasyonlar sonucu güçlerimizce yakalanan terörist sayısı: 520

*Kurtarılan sivil sayısı: 34 bin.

*Bu süreçte bin 306 terörist öldürülmüş, çok sayıda terörist de yaralanmıştır.

*82 savaşçımız şehit düşmüş, 61 savaşçımız da yaralanmıştır.”