QSD’den şehit 2 kadın devrimci için operasyon: Onlarca çete üyesi yakalandı

QSD Basın ve İrtibat Merkezi, bir süre önce katledilen iki kadın yönetici için Dêrazor ve Irak ile olan sınır bölgesinde onlarca noktaya operasyon düzenlediklerini ve onlarca çete üyesinin yakalandığını bildirdi.

QSD Basın ve İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “İki kadın devrimcinin intikamının alınması için DAİŞ’e karşı geniş bir operasyon başlatıldı” dedi.

DAİŞ çetelerinin Dêrazor bölgesinde artan faaliyetleri ve saldırıları nedeniyle 4 Şubat günü QSD, YPG, YPJ ve İç Güvenlik Güçleri’nin katılımıyla operasyonun yürütüldüğü bilgisi verildi.

Açıklamada, “Bu operasyon Dêrazor çölü ile Suriye ve Irak sınırında devam ediyor.  Son 24 saat içerisinde onlarca çete noktasına baskın düzenlendi, onlarca kişi gözaltına alındı, çok sayıda cephane ele geçirildi” denildi.

QSD, “Operasyon halen devam ediyor. Operasyona ilişkin daha geniş bilgiler önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye ekledi.

DAİŞ çeteleri 22 Ocak günü Hesekê’nin Dêşişa alanında Özerk Yönetim çalışmalarında yer alan iki Arap kadını kaçırarak katletmişti. 

Katledilen kadınlar Til Şeyir Beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve Yardımcısı Hind Letif El Xidar'dı.