QSD Dêrazor’da saldırılara karşılık verdi: 19 çete öldürüldü

Şam hükümetine bağlı çetelerin Dêrazor’a yönelik saldırısına karşılık veren QSD, 19 çeteyi öldürdü, 20 çete üyesini yaraladı. Eylemde 3 QSD savaşçısı da şehit düştü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Şam hükümetine bağlı çetelerin Dêrazor’un doğusundaki Ebû Herdob, Zîban ve Ebû Hemam köy ve beldelerine yönelik saldırılarına ilişkin internet sitesinde bir açıklama yaptı.

Çetelerin attığı bir topun sivillere ait bir evi hedef alması sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığı bilgisini paylaşan Basın Merkezi, QSD’nin saldırılara karşılık vermesi sonucu 19 çetenin öldürüldüğü, 20 çetenin yaralandığı; 3 QSD savaşçısının da şehit düştüğünü açıkladı.

Açıklama şöyle:

“Suriye rejimine bağlı çeteler ve kendisine bağlı güvenlik güçleri top, havan ve doçkalarla Ebû Herdob, Zîban ve Ebû Heman köy ve ilçelerini bombaladı. Saldırılar sonucunda şehit ve yaralılar oldu. 

Saldırılar bu sabah saat 05:00’da 3 taraftan başladı. Çeteler, Suriye rejiminin kontrolünde bulunan Fırat’ın batısındaki  Sibêxan, Diwêr ve Meyadîn köy ve beldelerinden saldırdı. Top, havan ve doçkalarla yapılan saldırılarla eşzamanlı olarak çeteler de Fırat’ın doğusunda kontrolümüzde bulunan Ebû Herdob, Zîban ve Ebû Heman köy ve beldelerine geçmeye çalıştı. 

Güçlerimiz, çetelerin geçme girişimlerini kırdı ve çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonucunda 6’sı Zîban ilçesi 13’ü Ebû Herdob köyünde olmak üzere 19 çete öldürüldü. Ayrıca çetelerin içinde bulunduğu bir gemi imha edilirken, aralarında Suriye rejiminin “Usûd El Şerqiyê” çetelerinin sorumlusu Merwan El Fadil adlı çete başı dahil olmak üzere 20 çete yaralandı. 

Saldırılar sırasında bir yurttaşa ait eve havan topu isabet etti, bunun sonucunda 4 sivil şehit oldu ve 10 sivil de yaralanırken, 3 savaşçımız da şehit oldu. 

Güçlerimizin bölgenin güvenlik ve huzurunu savunmak için her zaman mücadele edeceğini ve bölgenin ve halkın huzuruna yönelik tüm planları boşa çıkaracağımızı vurguluyoruz.”