QSD, dördüncü yıldönümünde Reqa zaferini kutladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Reqa’nın DAİŞ çetelerinden kurtarılmasının dördüncü yıldönümünde yaptığı açıklamada, bu zaferin bölgenin geleceğini belirlemek açısından “önemli bir adım” olduğunu vurguladı.

QSD, Reqa’da düzenlenen kutlamalar sırasında yaptığı açıklamada  “Öncelikle bu günlere gelmemizi sağlayan şehitlerimizi, Reqa halkını zulümden kurtaran savaşçılarımızı anıyoruz. Reqa’nın özgürleştirilmesi güçlerinin cesaretli ve büyük operasyonuyla bölge halkını, dünyayı terör ve zulümden kurtardı” dedi.

QSD, “Savaşçılarımız ahlaki, insanı ve ulusal görevlerini yerine getirerek Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün bileşenlerin ve dünyanın güvenini kazandı” diye ekledi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “DAİŞ’in Reqa’daki varlığına son verilmesi bölgenin geleceğini belirlemek açısından önemli bir adımdı. Reqa hamlesi DAİŞ’in yok edilmesi, yayılmasının önlenmesi ve dünya üzerindeki tehlikelerinin sınırlandırılması için büyük bir imkandı. Gücümüzün DAİŞ’i tamamıyla yok edecek, suçluları cezalandıracak ve adaleti sağlayacağına olan inancı vardır. Bundan dolayı Kuzey ve Doğu Suriye halkını savunacağımıza dair bağlı kalacağımızı yeniliyoruz.”