QSD, dört yıl önce Qereçok’ta şehit düşenleri andı

QSD Genel Komutanlığı, bundan dört yıl önce 25 Nisan’da işgalci Türk devletinin Qereçox Dağı’na düzenlediği hava saldırısında şehit düşen YPG ve YPJ’li savaşçıları andı.

Qereçok’a yönelik saldırının dördüncü yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı, “İşgalci Türk devleti 25 Nisan 2017 tarihinde Qereçox Dağı’na hava saldırısı gerçekleştirmiş, saldırıda YPG ve YPJ’li 20 savaşçı şehit düşmüştü. Saldırının amacı DAİŞ’e karşı ilerleyişimizi durdurmak, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelesine darbe vurmaktı. İşgalci Türk devleti saldırılarına 2018’de Efrîn’de, 2019’da Serêkaniyê ve Girê Spî’de devam etti” dedi.

“Kürdistan ve Suriye halkları DAİŞ ve işgalci Türk devletinin terörüne karşı büyük bedeller verdi ve yüzlerce genç kadın ve erkek canlarını feda etti” diyen QSD, şunları ekledi: “Bu mücadele sonucunda DAİŞ bölgede fiziki olarak yok edildi ve DAİŞ terörüne karşı mücadelemiz yeni bir aşamaya geçti. İşgalci Türk devletinin Qereçox Dağı’na yönelik saldırısının amacı bu mücadele gücümüzü zayıflatmak ve ilerlemememizi durdurmaktı. Ancak bu engelleme girişimlerine rağmen halkımızın işgale ve her türlü gericiliğe karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesi daha güçlü bir şekilde devam ediyor.”

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Bilindiği gibi son günlerde Qamişlo’da Difa El Weteni grubunun provokasyonları nedeniyle onlarla Asayiş güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Difa El Weteni grubu güvenlik ve istikrarı bozmak için uzun süredir provokasyonlara başvuruyor. Son zamanlarda yaşanan çatışma ve provokasyonlarda hem asayiş üyeleri hem de halk şehit düştü. Yine Benî Seba kabilesi öncülerinden Hayis El Ciriyan, barışçıl girişimleri nedeniyle Difa El Weteni grubu tarafından şehit edildi. Şehit ailelerimize ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz.

Bir kez daha 25 Nisan 2017’de şehit düşen yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, halkımızı ve halkımızın kazanımlarını korumak için gericiliğe ve işgale karşı mücadelemizi büyük bir kararlılıkla yükselteceğiz.”