QSD: Hamlenin ilk aşaması tamamlandı

DAİŞ'e yönelik başlatılan hamlenin ilk aşamasının tamamlandığını vurgulayan QSD, 175 kilometre uzunluk ve 60 kilometre genişlikteki bir alanının temizlendiğini 110 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), 4 Haziran günü DAİŞ’in hücre yapılanmalarına yönelik  başlattığı hamleye ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama metni Derazor Askeri Meclisi Sözcüsü Lîlwa Abdullah tarafından okundu. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Terörü Bitirme Hamlesi, 4 Haziran 2020 tarihinde Hesekê’nin güneyinden Irak sınırındaki Deşîşa bölgesine ve Baxoz bölgesinden Derazor kırsalına kadar uzanan geniş bir coğrafyada başlamıştır. Hamlenin ilk aşaması 10 Haziran günü tamamlandı.

Güçlerimiz, bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak ve son dönemde sivil halka yönelik saldırılarını yoğunlaştıran DAİŞ’in hücre yapılanmalarını çökertmek amacıyla Irak hükümetinin koordinesi ve Uluslararası Koalisyonun hava desteğiyle 175 kilometre uzunluk ve 60 kilometre genişlikteki bir alanı temizlemiştir. Özel Kuvvetlerimiz, DAİŞ’in hücre yapılanmalarına ait 65 noktaya baskın düzenlemiştir. Operasyonlar neticesinde 110 terörist ve DAİŞ ile ilişkisi olduğundan şüphe duyulan şahıs gözaltına alınmıştır.

Operasyonda ayrıca patlayıcı maddeler de dahil olmak üzere yüklü miktarda cephanelik ele geçirilmiştir. Operasyonda bir askeri timimiz, DAİŞ’in hücre yapılanmasıyla karşı karşıya gelmiş ve durumu kısa sürede kontrol altına almıştır.

Güçlerimizin hiçbir zararı yaşanmamıştır.”