QSD: Havadan ve karadan saldırılar sürüyor

QSD Basın Merkezi, yayınladığı bir günlük bilançoda son 24 saat içerisinde havadan ve karadan işgal saldırılarının sürdüğünü belirtti.

QSD Basın Merkezi, “İşgalci Türk devleti havadan ve karadan saldırılarına devam etmektedir” dedi.

Açıklamaya göre son 24 saat içerisinde özellikle Serêkaniyê’nin Zirgan bölgesi ile Til Temir ve Eyn İsa köyleri işgalciler tarafından hedeflendi. Saldırılar sonucunda QSD savaşçısının hayatını kaybettiği, 7’sinin yaralandığı belirtildi.

Her üç cephede yaşanan gelişmeler şöyle aktarıldı:

“Zirgan (Ebu Rasen)

İşgalci Türk devleti çatısı altındaki çete gurupları, Bab El Xêr ve Ebdilhey köylerine saldırı girişiminde bulunarak sivillere yönelik saldırı girişimlerinde bulunmuştur.

Til Temir

İşgalci Türk devleti çeteleri Rihaniyê, Qasimiyê, Erbeîn, Amiriyê, Feyseliyê, Minehir ve Mehmûdiyê köylerine hava destekli saldırıları girişiminde bulunmuştur. İşgalci ordu bölge genelini insansız hava araçları ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Eyn Îsa

İşgalci ordu ve çete grupları sivillerin bulunduğu Mesûdîyê, Genteriyê ve Hoşa köylerine havadan ve karadan saldırarak işgal alanlarını genişletmek istemiştir. Aynı zamanda çete grupları, askeri araçlarla Xefetsalim bölgesini işgal girişiminde bulunmuştur.

Bölgeye yönelik saldırılarda 4 arkadaşımız şehit düşmüş 7 arkadaşımız da yaralanmıştır.”