QSD Hesekê ve Dêrazor’da 8 DAİŞ’liyi yakaladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Dêrazor ve Hesekê’de DAİŞ hücrelerine yönelik düzenledikleri operasyonlarda 8 çete mensubunu yakaladıklarını bildirdi.

QSD yaptığı yazılı açıklamada “Güçlerimiz, 5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiği güvenlik operasyonları kapsamında Dêrazor ve Hesekê’de birçok DAİŞ hücre yapılanmasını hedef aldı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda DAİŞ çete üyesi yakalanırken, çetelerin askeri teçhizat ve belgelerine de el konuldu” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“DAİŞ'e Karşı Uluslararası Koalisyon'un desteği ve hava gözetimi ile Dêrazor kırsalındaki Jidêdet Egêdat bölgesinde bölgenin güvenliğini ve istikrarını hedef almak için plan yapan bir DAİŞ çete üyesini yakaladı. Patlayıcı madde yapımından sorumlu 4 DAİŞ çete üyesi de Dêrazor kırsalında bulunan El Şihêl beldesinde yakalandı. Hücrenin malzemelerine el konuldu.

Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) bağlı Terörle Mücadele Birimi, Hesekê’nin güneyinde bulunan Margada kırsalına bağlı El Balalya köyüne DAİŞ terör örgütünün güvenlik emirini tutukladı. Yakalanan kişi, Dêrezor'da çeşitli bölgeleri hedef alan cinayetlerin planlanması ve operasyonların yürütülmesinin yanı sıra Dêrezor bölgesindeki hücre ve emirlerle temasların kurulmasından sorumluydu. Öte yandan hücrelerden sorumlu 2 DAİŞ çete üyesi, Dêrazor kırsalında yapılan operasyon sonucu tutuklandı.

QSD ve Asayiş tarafından yapılan operasyonun amacı, bölgedeki istikrarın sağlanması, Kuzey ve Doğu Suriye’de sivilleri, güvenlik güçleri hedef almak isteyen DAİŞ terörüne karşı mücadele etmek.”