QSD Komutanlarından Ferhad Dêrik şehit düştü

QSD Basın İrtibat Merkezi, komutan Ferhad Dêrik’in (Şiblî Şiblî) işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düştüğünü duyurdu.

QSD Basın İrtibat Merkezi, QSD Komutanlarından Ferhad Dêrik’in (Şiblî Şiblî) işgalci Türk devletinin bugün düzenlediği hava saldırısında şehit düştüğünü açıkladı.  

Açıklama şöyle:

İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik terör saldırılarını sürdürüyor. Bu sabah (Cuma) silahlı insansız hava aracıyla, güçlerimizin komutanlarından Ferhad Dêrik’i (Şiblî Şiblî) Qamişlo kentinin kuzeydoğusundaki Dêrik kentinin merkezinde evini ziyaret ettiği sırada hedef aldı. Bombardıman sonucunda Komutan Ferhad şehit oldu.

AİLESİNDEN 7 ŞEHİT

Şehit Ferhad, Kürt ve Suriye ulusal mücadelesiyle dolu bir geçmişe sahip olan yurtsever bir aileden geliyor. Aile, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi kapsamında halkın her türlü saldırıdan korunması amacıyla çok sayıda şehit verdi. Bunlardan biri de işgalci Türk devletine ait bir SİHA’nın Başûrê Kurdistan bölgesinin Silêmaniyê kenti yakınlarından düzenlediği saldırı (17 Haziran 2022’de) sonucunda şehit düşen Ferhad Dêrik’tir. Kardeşi Ferhad Dêrik de 2014 yılında şehit oldu. Ayrıca akrabası Îsam, 2014 yılında Şengal’deki Êzidî halkını kurtarma hamlesinde şehit oldu. Ailenin 7 üyesi işgalcilere ve teröristlere karşı yürütülen uzun soluklu mücadele sürecinde şehit oldu.

İLK SAVUNMA GRUPLARININ KURULMASINDA ROL OYNADI

Yoldaşımız Ferhad’ın ailesinden çok sayıda kişi askeri güçlerin saflarında yer alırken, bazıları da Özerk Yönetim kurumları içinde yer alıyor. Annesi, Dêrik Şehit Aileleri Meclisi kurumunda çalışıyor. Yoldaşımız Ferhad (Şiblî)19 Temmuz Devrimi’nin başlamasıyla birlikte mücadele saflarına katılmış ve en cephede savaşmıştır. Yoldaşımız Ferhad, halkın, kentlerin ve mahallerin savunulması görevini üstlendi ve ilk askeri savunma gruplarının kurulmasında büyük rol oynadı. Son olarak Hak Savunma Birlikleri (YPG) içinde yerini aldı. Şehit olmadan önce Uluslararası Koalisyon güçlerinin Dêrazor bölgesindeki Askeri İlişkiler Dairesi’ni yönetme görevini üstlendi.

Şehit Ferhad alçakgönüllülüğü, dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla biliniyordu. Şehit Ferhad büyü bir yoldaşlık ruhuna sahipti. Görevlerini de aynı şekilde devrimci bir ruhla yerine getiriyordu. Şehit Ferhad, ateşi hiçbir zaman sönmeyen bir meşale gibiydi, gece gündüz yorulmadan çalışırdı. Heval Ferhad, halkının özgürlüğü için devrim yolunda çalışıyordu. Şehit Ferhad, düşmanın tüm saldırılarına rağmen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye devam etti. 

HEP ÖN CEPHELERDE YER ALDI

Şehit Ferhat yoldaşımız, terör örgütü DAİŞ'e yönelik yürütülen askeri operasyonlara ve işgalci Türk devletinin saldırına karşı her zaman ön cephelerde yerini aldı. Til Koçer ve Til Hemîs'in birinci ve ikinci hamlelerinde Ferhad yoldaş güçlü bir şekilde yer aldı. Şengal ile Rojava arasında 2014’te açılan koridorda da heval Ferhad yerini aldı. Şehit Ferhad, Şengal, Til Birak, Hesekê ve Til Temir’in özgürleştirilmesi için başlatılan hamlelerde, Şehit Rûbar Qamişlo Hamlesi’nde ve Reqa'nın özgürleştirilmesi hamlesinde yerini aldı. Şehit Ferhad, Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî'ye yönelik işgal saldırılarına karşı yürütülen direnişe de katıldı. Şehit Ferhad birçok kez yaralandı, aldığı yaralar iradesini hiçbir zaman kırmadı ve halkını sonuna kadar koruyacağına söz verdiği için teröristlere ve işgalcilere karşı hep direniş saflarında mücadelesini sürdürdü. 

KATİLLERDEN HESAP SORULACAK

Şehtd Ferhad’ın ailesi başta olmak üzere tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Saldırılara cevap vermek ve şehitlerin intikamını almaktan çekinmeyeceğiz. Şehitlerin kanı boşa akmayacak, katillerden hesap sorulacak.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle: 

Koda adı: Ferhad Dêrik

Adı ve soyadı: Şiblî Şiblî

Anne adı: Xanim

Baba adı: Mihemed

Doğduğu yer ve tarih: Dêrik/1995

Şehit düştüğü yer ve tarih: Dêrik-27 Ekim 2023