QSD savaşçıları 9'u Êzidî, 4'ü Şii Türkmen 13 çocuğu kurtardı

QSD savaşçıları dün Baxoz'da 9'u Şengalli Êzidî, 4'ü de Telaferli Şii Türkmen çocuğu olmak üzere 13 çocuğu kurtardı.

Dêra Zor'un Hecîn ilçesine bağlı Baxoz nahiyesinde DAİŞ üyeleri ve ailelerini tahliye çalışmalarını sürdüren Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları dün de 9'u Şengalli Êzidî, 4'ü de Telaferli Şii Türkmen çocuğu olmak üzere 13 çocuğu kurtardı.

QSD savaşçıları tarafından kurtarılan çocuklar, bölgeden çıkarılıp ilk yardım müdahalesinin ardından güvenli bölgelere nakledildi. Çocukların sağlık taraması ve kimlik tespitlerinin ardından ailelerine ulaştırılması bekleniyor.

QSD güçleri son 4 yılda Reqa, Tabqa, Minbic, Hesekê kırsalı ve Dêrazor'da yürüttüğü operasyonlarda yüzlerce Êzidî kadın ve çocuğu kurtarıp ailelerine ulaştırmıştı. Geçtiğimiz günlerde de 7 Êzidî çocuk Baxoz'da kurtarılmıştı.

DAİŞ çeteleri, 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal'de Êzidî Kürtlere yönelik işgal saldırılarında binlerce Êzidî kadın ve çocuğu kaçırarak köle pazarlarında satmıştı.

DAİŞ 10-12 Haziran 2014 tarihlerinde de Musul'un Telafer kentine yönelik saldırılarında çok sayıda Şii Türkmen'i katletmiş, birçok kadın ve çocuğu da kaçırmıştı.