QSD savaşçıları: İşgalcileri topraklarımızda istemiyoruz

Türk devleti ve güdümündeki çetelerin saldırılarına karşı direnen Eyn Îsa cephesindeki QSD savaşçıları "işgalcilere karşı meşru savunma hakkımızdan taviz vermeyeceğiz" diyor.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Eyn Îsa cephesinde aralıksız süren saldırılara karşı meşru savunma temelinde direnişlerini sürdüren QSD savaşçıları, topraklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi. Reqa gücüne bağlı Nimir Reqa adındaki QSD savaşçısı, kendi topraklarında, kendi savunmalarını yaptıklarını belirterek, "Bizler, belirlenen strateji ve meşru savunma hakkı temelinde hareket ediyoruz. Onlar bir İsa köyüne saldırdılar, biz de karşılık verdik ve köyü onlardan temizledik. Ülkemizi savunuyoruz ve bundan da asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Kürt, Arap ve Süryani halkları ile birlikte Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı direndiklerini vurgulayan QSD savaşçısı Bahoz Kobanê, "Türk devleti ve çetelerinin saldırıları devam ettiği sürece direnişimiz devam edecek. Onları topraklarımızdan çıkaracağız. Zaten onların tüm saldırıları Kürt halkını yok etme, katletme üzerinedir. Bizim burada çok güçlü bir gücümüz var. Tüm gelişmiş saldırılarına, uçaklarına rağmen bu saldırıları boşa çıkarıyoruz. Onların her saldırısında, onlara büyük kayıplar verdiriyoruz. İşgalciler topraklarımızdan çıkana kadar direnişimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Topraklarına dönük saldırıları kabul etmeyeceğini dile getiren QSD savaşçısı Delhat ise, "Türk devletine ait çeteler köyleri ve uluslararası yolu işgal etmek için saldırıyor. Biz onlara karşılık verdik. Köyü onlardan temizledik. Topraklarımızı işgal etmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.