QSD savaşçısı Lorans Nihêtir son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk ordusuna karşı direnişte şehit düşen Şehit Lorens Nihêtir Til Hemîs Şehitleri Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk ordusunun Serêkaniyê’ye yönelik saldırılarına karşı fedaice direnerek düşen QSD savaşçısı Lorans Nihêtir (Rûbar Til Hemîs), Til Hemis’te yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo’nun Enteriyê mahallesinde bulunan Şehit Aileleri Meclisi önünde toplanan yüzlerce kişi, cenazeyi alarak konvoylar halinde Til Hemîs Şehitleri Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Törende konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Eyşê Hiso, “Bölgelerimiz Türk devletinin işgal saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de çıkarları var ve bu bölgeyle domino taşları gibi oynamak istiyor. İşgalci Türk ordusu Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırıyor. Uluslararası toplumlar ve dünya ülkeleri saldırılar karşısında sessiz kaldı. Ancak onlar sessizlik duvarını kırabildiler. Arap Birliği devletleri, bölgedeki devletler ve uluslararası devletler saldırıları kınadı. Saldırıların kınanması Onur Direnişi’nin sonucudur. Serêkaniyê ve Girê Spî’de yoğun bir savaş yaşanıyor. İşgalci Türk devletinin saldırıları DAİŞ’e yeniden nefes veriyor” dedi.

2011’in başından bu yana Suriye krizinin kendi içerisinde çözülmesi için diyalog çağrısında bulunduklarına işaret eden Eyşê Hiso, “Hala Cenevre olsun, Astana olsun Suriye’deki anlaşmalar Rusya, İran ve Türkiye arasında oluyor. Türk devletinin bu yolu seçmesinin nedeni kendi çıkarlarını düşünmesindendi. Astana’nın amaçlarından biri Efrîn’i işgal etmek ve Suriye topraklarını işgal etmeyi meşrulaştırmaktı” ifadelerini kullandı.

QSD ile Suriye Hükümeti arasında yapılan anlaşmaya dikkat çeken Eyşê Hiso, “Özerk Yönetimi’n çalışmaları devam edecek. Siyasi alanda diyalog önerileri yapıyoruz. Bu zayıflık değildir” dedi.

Daha sonra konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Abdulazîz Osman ve QSD savaşçısı Hec Ehmed El-Keyret, işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı verilen direnişe dikkat çekerek, şehit ailelerine baş sağlığı diledi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ehmed Abawi Şehit Lorens’in şehit belgesini okudu. Ardından Şehit Lorens, zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.