QSD Sipan Efrîn’i andı: Geçtiği her yerde iz bıraktı

QSD Genel Komutanlığı, 22 Aralık günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Sipan Efrîn isimli savaşçısını andı.

QSD Genel Komutanlığı, yaptığı açıklamada Sipan Efrîn kod adlı Mihemed Hemo’nun 22 Aralık günü Dêrik’te geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını yitirdiğini belirtti.

QSD, “Kürdistan devriminin tüm mevzilerinde büyük bir emek ve özverinin sahibi olmuş olan Sîpan Efrîn yoldaşımız, 22 Aralık 2019’da kalp hastalığı nedeniyle şehit düşmüştür. Aslen Efrîn’in Mabata ilçesinden olan Sîpan yoldaş, gençlik yıllarından itibaren dört parça Kürdistan’daki Kürt halkının mücadelesinde büyük bir bilincin sahibi olmuştur” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bütün gücüyle ve amansız bir özveriyle kutsal devrim faaliyetlerinde yer alan Sîpan yoldaş, Kürdistan’ın birçok yerindeki direniş cephelerinde mücadele etmiş, yurtseverlik, emek ve fedakarlığın büyük bir örneği olmuştur.

Sîpan yoldaş yaşamı boyunca doğasever, yurtsever, sanatçı, savaşçı ve devrimci kişiliğiyle tanınmıştır. Sîpan yoldaşımız nereye gitmiş ise orada devrimci bir ruh ve militan duruş sergilemiş, bütün görevlerini bir sanatçı edasıyla ele alarak başarıyla tamamlamıştır. Sîpan yoldaşımız, savunma sanayinde de devrim safları için önemli gelişmelere imzasını atmıştır.

Askeri teknolojinin geliştirilmesi, savunma araçlarının yapımı, savaş araçları ve silahlarının tamiratı, modern savaşçılığın taktik ve yöntemleri konusunda yaratıcı, emekçi ve fedakar bir duruşla hareket ederek mücadelesini zenginleştirmiştir. Kürdistan devriminde devrim ve sanatı her alanda yaratan Sipan yoldaş, devrimciliği bir sanat olarak tüm inceliğiyle yaşamıştır.

Kürdistan’ın birçok yerinde, Rojava direnişinin tüm mevzilerinde ve askeri teknik alanda Sîpan yoldaş izini bırakmıştır. Kahramanlığını, adının geçtiği her yerde ardında bırakmıştır. Efrînli cesur ve fedakar bir kahraman olarak 22 Aralık 2019’da, görevi başında geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle şehit düşmüştür. QSD Genel Komutanlığı olarak Şehit Sîpan’ı saygı ve minnetle anıyor; ailesine, yoldaşlarına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Şehit Sîpan’a, mücadelesini ettiği hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”