QSD: Son 24 saatte 87 terörist öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Baxoz’da DAİŞ çetelerine karşı sürdürülen operasyonda son 24 saat içinde 87 çetenin öldürüldüğünü, çetelere ağır darbe vurulduğunu duyurdu.

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Baxoz’da sıkıştırılan DAİŞ çetelerine karşı düzenlenen operasyonun son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Açıklama şöyle:

“Güçlerimiz Baxoz beldesinde teröristlerin toplanma alanları ve üslerine yönelik eylemler gerçekleştirmiş, bu eylemlerde şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda ağır silahlar kullanan teröristler güçlerimize ait bir buldozeri hedef almış, saldırıda güçlerimiz herhangi bir kayıp yaşamamıştır.

İntihar saldırganı 4 terörist güçlerimize ait noktaların yakınında kendini patlatmış, bu saldırıda bir savaşçımız hafif yaralanmıştır. Yaşanan çatışmalarda onlarca terörist öldürülmüş olup, güçlerimiz ilerleyişini sürdürmüş ve 28 yeni noktada üslenmiştir. Öte yandan uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, terörist örgüte ait noktaları hedef almış; teröristlerin cephane deposu ve saldırıda kullandıkları kimi noktalar imha edilmiştir.

Güçlerimiz, bölgede teröristlerin kullandığı tünellerin ve mayınların fazla olmasından dolayı ağır bir şekilde ilerleyişini sürdürmüştür.

Diğer yandan aynı cephede güçlerimiz ilerlemiş ve 20 yeni nokta oluşturmuştur. Bununla birlikte güçlerimiz ile terörist örgüt üyeleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. İntihar saldırganı DAİŞ’li 3 kadının savaşçılarımızın yakınlarında kendini patlatması sonucu bir savaşçımız şehit düşmüş, 3 savaşçımız da orta derecede yaralanmıştır. Yaralanan savaşçılarımızın tedavisi devam etmektedir.

Öte yandan savaşçılarımız, yeni kurtardıkları bir noktada, kadın intihar saldırganlarının saldırısında ayağından yaralanan bir çocuk bulmuş ve hemen tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırmıştır.

Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, teröristlerin toplanma yerleri ve noktalarını hedef almış ancak hava saldırılarının sonucuna ilişkin net bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Yine aynı cephenin üçüncü tarafında savaşçılarımız ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış, saatlerce devam eden çatışmaların ardından güçlerimiz ilerleyerek 13 yeni noktada üslenmiştir. Yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız şehit düşmüştür.

Çatışmalar aralıklarla devam etmektedir.

Bilanço:

-Öldürülen terörist sayısı: 87

-İntihar saldırısı gerçekleştiren terörist sayısı: 3’ü kadın 7 terörist

-Teröristlere ait cephane deposu imha edilmiştir.

-Çatışmalarda 2 savaşçımız şehit düşmüş, 5 savaşçımız da yaralanmıştır.”