QSD: Son 24 saatte kara ve hava saldırıları devam etti

QSD Basın Merkezi, Türk devletinin işgal saldırılarının son 24 saat içerisinde de durmadığını belirterek, “İşgalci ordu, işgal alanlarını genişletme girişiminde bulunmuştur” dedi.

QSD Basın Merkezi, Türk işgal saldırılarının son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre Til Temir, Zirgan ve Eyn İsa’da saldırılar devam etti, Türk devleti bir ambulansı da hedef alarak şoförünü katletti.

QSD, “İşgalci ordu ve çete grupları sivil yerleşim bölgeleri ve cephelere yönelik hava ve kara saldırılarına devam etmiş, işgal alanlarını genişletme girişiminde bulunmuştur” dedi.

Açıklamada son 24 saatin bilançosu şöyle verildi:

“Til Temir ve Zirgan (Ebu Rasen)

İşgalci ordu ve çete grupları ağır silahlar ve insansız hava araçlarıyla Süryani Askeri Meclisi’nin savunma alanında bulunan Ing El Hewa, Ebûş ve Ûm Şeîfa köylerine saldırmıştır. İşgalci ordu Til Temir’in kuzeyindeki Asuri bölgelerine saldırılarını arttırmış, ateşkes kapsamında olmayan bölgeleri işgal girişiminde bulunmuştur. Bununla birlikte çete gruplarının saldırılarından dolayı Asuri siviller köylerini terk etmek zorunda kalmıştır.

İşgalciler ambulansa saldırdı, şoför şehit düştü

İşgalci ordu tank, top ve insansız hava araçlarıyla Ezîziyê, Dawûdiyê, Erbeîn ve Til Leben köylerine yönelik saldırılarını sürdürmüş ve işgal girişiminde bulunmuştur. İşgalci orduya ait insansız hava araçları bölgedeki yaralıları çıkarmaya çalışan bir ambulansı hedef almış, saldırıda araçta yangın çıkmış ve şoförü şehit düşmüştür.

Bununla birlikte işgalci ordunun sivil yerleşim yerlerine mayınlama yaptığı gözlemlenmiştir.

Eyn İsa

İşgalci ordu ve çete grupları ağır silah, tank, obüs ve insansız hava araçlarıyla Mesûdiyê, Kefîfê ve Xirbit Beqere köylerine saldırarak işgal girişiminde bulunmuştur. İşgalci orduya ait insansız hava araçları birçok alanı bombalamıştır.

Süryani Askeri Meclisi’nin saldırılara karşı direnişinde bir grup işgalci öldürülmüştür.

Tank, top ve insansız hava araçlarıyla gerçekleşen saldırılarda 4 arkadaşımız ve bir grup Süryani Askeri Meclisi savaşçısı şehit düşmüş, 14 arkadaşımız da yaralanmıştır.”