Reqa Newrozu: Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için direnişi büyüteceğiz!

Reqa Newroz’unda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadeleyi büyütüleceği belirtildi.

Kuzey Doğu Suriye'nin Reqa kentindeki NeWroz kutlaması Reqa Halk Meclisi tarafından Firosi Dörtyolu mevkiinde bulunan Ziraat Fakültesi alanında yapıldı.

Kutlamada konuşan Reqa Meclisi Eş Başkanı Hêvîn Îsmaîl, “50 yıl önce Bakurê Kurdistan’da arkadaşlarıyla yola çıkarak bugünleri yaratan Önder Abdullah Öcalan’ın ve Kuzey ve Doğu Suriye halklarının Newroz’unu kutluyorum” dedi.

Şehitlerin fedakarlığı sayesinde tarihi bir aşamaya geldiklerini belirten İsmail, “Bu yılki Newroz’u mücadelenin yeni aşamasının başlangıcı yapacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu. 

Hêvîn Îsmaîl, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlayıncaya; ademi merkeziyetçi, demokratik bir Suriye’yi inşa edinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Zenubya Kadın Topluluğu Sözcüsü Sewsen El Xelef de, şunları dile getirdi:

“Şehitlerimizin sayesinde elde edilen kazanımları koruyacağız; Newroz’un tüm Suriye’ye yayılması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Böylelikle tüm gücümüzle Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için tüm gücümüzle mücadele etmeliyiz.” 

 Newroz kutlaması Raqa’lı müzik grupların dinletileriyle devam etti.