Reqa kırsalında uyuşturucu şebekelerine büyük operasyon

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, Reqa kırsalında düzenledikleri operasyonlarda 42 uyuşturucu taciri ve kullanıcısını gözaltına aldıklarını ve yüklü miktarda uyuşturucu madde ile silah ele geçirdiklerini duyurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Derik'e bağlı Koçerat bölgesindeki Uyuşturucuyla Mücadele Akademisine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşenlerin anısına düzenlenen Hemze Beg Şehitleri İntikam Hamlesi'nin başladığını açıkladı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı Üyesi Eli Hesen tarafından yapılan açıklamada, Reqa'da gerçekleştirilen operasyonların Hemze Beg Şehitleri'nin anısını yaşatmak ve toplumun huzurunu sağlamak amacıyla başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Hemze Beg'de işgalci Türk devletinin uçak saldırısında şehit düşen uyuşturucuyla mücadele birimimizin üyelerine karşı sorumluluğumuzun ve şehitlerimizin anısına gerekeni yapma kararı aldık. Bu kapsamda, toplumun huzurunu korumak ve uyuşturucu madde şebekelerine karşı mücadele etmek amacıyla Uyuşturucuyla Mücadele Birimi Şehitleri hamlesini başlattık. 27 Ekim gece yarısından itibaren Reqa'da gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 42 kişi gözaltına alındı" denildi.

Operasyon sırasında ele geçirilen uyuşturucu maddelere de dikkat çekilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Operasyonda 557 bin kaptagon hapları, uyuşturucu madde üretiminde kullanılan 60 deste haşhaş yaprağı, 2 adet kalaşnikof silahı ve 13 şarjörü, 261 kalaşnikof mermisi, 3 adet 9 mm çapında tabanca ve 6 şarjörü, 53 tabanca mermisi, 41 BKC mermisi, 5 el bombası, 2,700 kg kristal hap ve 23 telefon ele geçirildi."

Açıklamada operasyonun Hemze Beg Şehitleri İntikam Hamlesi'nin birinci adımı olduğu vurgulanarak, "Toplumsal huzur sağlanıncaya kadar operasyonlarımız devam edecek. Halkın ve güçlerin işbirliği, güvenliğin ve istikrarın sürdürülmesi için hayati öneme sahiptir" denildi.