Reqa, Tebqa ve Dêrazor’da Efrîn için yürüyüşler

Reqa, Tebqa ve Dêrazor’da halk, Efrîn’in Türk devleti tarafından işgal edilmesinin 5’inci yıl dönümü nedeniyle protesto yürüyüşleri düzenledi.

Reqa, Tebqa ve Dêrazor’da Efrîn’in Türk devleti tarafından işgal edilmesinin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla yürüyüşler gerçekleştirdi.

Tebqa’da yüzlerce kişinin yanı sıra kanaat önderleri, şehit aileleri, Barış Anneleri, askeri ve sivil kurum temsilcileri, Suriye’nin Geleceği Partisi ve Zenûbiya Kadın Topluluğu Ofisi, Tebqa’nın El Ewel Mahallesi Meydanı’ndan El Sanî Mahallesi’ndeki Meyselûn Kavşağı’na kadar yürüdü.

Reqa’da halk "Dayanışma ve direnişle Efrîn'i işgalcilere mezar yapacağız, Efrîn işgaline hayır, biz şehit aileleri Efrîn ve Suriye topraklarının bölünmesini reddediyoruz” sloganıyla Genel Meclis binası önünden İtfaiye Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Dêrazor’da ise El Kesra Beldesi’nde bir araya gelen halk, “Efrînli kadınların ruhu zeytin ağaçlarının kökündedir” yazılı pankartlarla Xerbiye Bölge Meclis binasına kadar yürüdü.

Hecîn’de zeytin dallarını ve işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarından şehit düşen çocukların fotoğraflarını taşıyan kitle, uluslararası topluma, işgalci Türk devletinin saldırı ve suçlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamalarda, Türk devletinin 5 yıldır öldürme, yerinden etme, adam kaçırma, şantaj, yağma, ağaç kesme suçları işlediğine ve kentin demografisinin değiştirdiğine işaret edilerek, başta Efrîn olmak üzere işgal altındaki tüm bölgeleri kurtarma sözü verildi.