Reqa ve Dêrazor’da şehitler için tören

QSD savaşçısı Zeysir El Hedban (Zagros) Reqa, QSD savaşçısı Hemduni Hemed El Hemduni de Dêrazor’da düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

REQA

Reqa’nın doğusundaki Kerama beldesinde düzenlenen bir tören ile geçirdiği kalp krizi sonucunda şehit olan QSD savaşçısı Teysir El Hedban’ı Şehit Sêvdar Şehitliği’ndeki törenle son yolculuğuna uğurladı.

El Hebdan’ın naşını Kerama belde girişindeki Şehit Selama Alanı’nda alan halk, konvoy halinde Cidedat beldesindeki Şehit Sêvdar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki törende Reqa Askeri Meclisi komutanlarından Ebu Casim El Reqawî, Reqa Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ahmed El Seyeli’nin konuşmaları ardından şehide ait şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda El Hebdan’ın naaşı sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

DÊRAZOR

Derazor’un batısındaki Ebu Xeşeb bölgesinde ise 18 Mayıs günü DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu şehit olan QSD savaşçısı Hemduni Hemed El Hemduni son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Hıdır El Hemada Şehitliği’nde düzenlenen törende Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Beşar Şemseddin, Ebu Xeşeb Bölge Meclisi Üyesi Casim El Tebaş’ın konuşmaları ardından şehit Hemduni’ye ait şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

El Hemduni sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.