Reqa ve Eyn Îsalı eylemciler QSD'yi sahiplendi

Reqa ve Eyn Îsalı eylemciler, Türk devletinin suçlarına karşı sessizliği kınadı, QSD'yi selamladı.

Eyn Îsa ilçesinde düzenlenen çadır eylemine katılanlar, Türk devletinin ilçeye karşı işlediği suçlarla ilgili uluslararası sessizliği kınadı ve Suriye topraklarını savunan Demokratik Suriye Güçleri’ni sahiplendiğini belirtti.

Çadır eylemini, Devrimci Gençlik Hareketi’nden Kongreya Star üyeleri devraldı. Eyleme bugün Reqa’dan kadın heyeti katıldı.

SESSİZLİĞE TEPKİ

Reqa Kadın Meclisi Yönetiminden Maryam El Ali, Reqa kadınları adına bir açıklama okuyarak, Türk devletinin Eyn Îsa ilçesine karşı işlediği suçlarda uluslararası sessizliği ve bölgedeki ateşkes anlaşmasının uygulanmamasını kınadı.

Meryem El Ali, tüm Reqa kadınlarının Suriye topraklarını Türk devletine ve çetelerine karşı savunan Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) arkasında olduğunu kaydetti.

Girê Spî Kantonu Kongreya Star Sözcüsü Maya El- Eli de söz alarak, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine karşı işlediği suçlara yönelik uluslararası ve Arap sessizliğini de kınadı.

Maya El- Eli Eyn Îsa halkının topraklarına bağlılıklarıyla kahramanlık ve direniş destanı yazdığını kaydetti.

Girê Spî kantonunda Kongreya Star’ın başlattığı çadır eyleminin 3 gün sürmesi bekleniyor. Eyleme Kuzey ve Doğu Suriye'nin her yerinden kadın heyetleri de dahil olacak.