Reqa ve Minbicli genç kadınlar işgalci Türk devletini kınadı

Minbic ve Reqa’daki Genç Kadın Birliği üyeleri, işgalci Türk devletinin Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik saldırıları kınadı.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik işgal saldırıları Minbic ve Reqa Genç Kadın Birliği üyeleri tarafından kınadı. 

MINBIC

Minbic’nın El-Sudasî Meydanı’nda bir araya gelen genç kadınlar, düzenledikleri basın açıklama ile faşist Türk devletini kınadı. Açıklama Genç Kadın Birliği üyesi Sîdana  Henûş tarafından okundu.

Açıklamada şunlara dikkat çekildi:  "Minbic ve çevre köylerindeki Genç Kadınlar Birliği adına Türk devleti ve çetelerinin bölgedeki güvenliği ve istikrarı baltalamak amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını kınıyoruz. Aynı zamanda mücadelemizi baltalamak ve özgür irademizi kırmak isteyen Türk devleti Medya Savunma Alanları’na karşıda işgal saldırısı başlatmıştır.”

Açıklamanın sonunda genç kadınlar, bölgenin güvenliğinin tehlikeye atılmaması için dağlardaki mücadele alanlarına desteklerini gösterdi. 

REQA

Reqa’da Genç Kadın Birliği Gençlik Merkezi önünde bir araya gelerek gençler, Türk devletini protesto etti. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarının kınandığı açıklamada, “Erdoğan'ın politikası başta Kürt halkı olmak üzere bütün haklara zulmetmektir” denildi.