Reqalı kanaat önderleri: Türk devleti Suriye’den çıkarılsın!

Reqa’nın DAİŞ çetelerinden kurtarılmasının 4’üncü yıldönümünü dolasyısıyla bir açıklama yapan kanaat önderleri, uluslararası toplumu Türk devletinin işlediği suçların önüne geçmeye ve işgalcileri Suriye topraklarından çıkarmaya çağırdı.

Reqa, 17 Ekim 2017'de Suriye Demokratik Güçleri (QSD) tarafından özgürleştirilmiş ve bu zafer aynı yıl 20 Ekim’de ilan edilmişti.   

Kentin özgürleştirilmesinin yıldönümü dolayısıyla kentin ileri gelenleri ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamayı kanaat önderi El-Elî Remadan El-Rehal okudu. QSD’nin fedakarlığına vurgu yapılan açıklamada, QSD sayesinde Reqa’nın DAİŞ çetelerinden kurtarıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Reqa’nın özgürleştirilmesinin yıldönümü vesilesiyle tüm şehitleri anıyoruz, emek ve fedakarlıkları karşısında saygıyla eğiliyoruz. Özgür, kendi örfi, adet ve ahlakımıza göre ülkemizi kurmak için çalışma ve mücadele yürütüyoruz” denildi.

Kanaat önderleri, uluslararası toplumu işgalci Türk devletinin sistematik olarak işlediği savaş suçlarına karşı net tavır almaya, sivillerin evlerine dönebilmeleri için işgalci Türk devletini Suriye'den çıkarmaya çağırdı.