Rojava Üniversitesi’nden 581 öğrenci mezun oldu

Rojava Üniversitesi’nden mezun olan 581 öğrenci, diplomalarını düzenlenen bir törenle aldı.

Rojava Üniversitesi’nde öğrenimini tamamlayan 581 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Qamişlo’da bulunan Klasiko Stadı’nda düzenlenen törene, sivil toplum kuruluşu ve askeri kurum temsilcilerinin yanı sıra mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törenin açılış konuşmasını Rojava Üniversitesi Eşbaşkanı Ebdulîllah El Mistefa yaptı. Mezuniyet törenini tarihi bir gün olarak değerlendiren Ebdulîllah El Mistefa, toplumun değişime ihtiyaç duyduğunu ve bu değişimin de yeni nesillerle mümkün olacağını ifade etti.

Mezun olan öğrencilere seslenen El Mistefa, herkesin şehitlere layık olmak için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

 Kürtçenin akademik bir dil haline gelmesi için çalışmalara öncelik verilmesini isteyen Eşbaşkan, öğrencilere hitaben “Şu an zirvede olduğunuzu iyi bilmenizi ve bizim de sizden büyük bir değişim beklentimizin olduğunu bilmenizi istiyorum” dedi.

Ardından söz alan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Cozêf Lehdo, “Düşmanlarımız Özerk Yönetim üniversitelerinin başarılı olamayacağını iddia ediyordu. Akademik kadroların verdiği büyük emeklerle bugün büyük bir başarı ortaya konulduğunu görüyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerin başlıca amacı teröre ve ırkçılığa karşı mücadele etmek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 581 öğrenciye mezuniyet plaketleri verildi.

Törende ayrıca Mezopotamya Akademisi’ni tamamlayan 24 öğrenciye de plaket verildi.

Sanatçı Osman Faris’in sahne aldığı törenden sonra topluca Şehit Delîl Saroxan Şehitliği ziyaret edildi.