Rojava’da ‘Ölümsüzler Haftası’ etkinliği

DKP/BÖG, 9-16 Mayıs “Ölümsüzler Haftası” kapsamında Rojava’da Komünar devrimcilerini andı.

DKP/BÖG tarafından yapılan açıklamaya göre Etkinlikte, Rojava’daki ilk ölümsüz Komünar Bedrettin Akdeniz’den Çağlar Demiröz’e, Orhan Yılmazkaya’dan Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Ulaş Bayraktaroğlu’na kadar bütün Komünarlar anıldı.

Saygı duruşu ve açılış konuşması ile başlayan anma etkinliğinde, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra Ulaş Bayraktaroğlu’nun önderliğini yaptığı kopuş ve atılımın bugünün şartlarındaki güncelliği konuşuldu.

DKP/BÖG adına bir konuşma yapan Aziz Efe, “Önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu, devrim ve sosyalizm yolunda her zaman rehberimiz olacaktır. Ulaş Bayraktaroğlu’nu (Mehmet Kurnaz) sahiplenmek devrim ideallerimize sıkı sıkıya bağlılıktan geçmektedir” dedi.

Efe, “9 Mayıs 2017’de önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu faşizme karşı en ön cephelerde dövüşürken ölümsüzleşti” diye ekledi.

Efe şöyle devam etti: “AKP-MHP faşizminin ve Türkiye’de güncel siyasetin vardığı durum, faşizmin, ona karşı savaşılmadan yenilmeyecek olmasının kanıtlanmasıdır. Faşizmi yenme, halkları özgürleştirme, emeğin kurtuluşunu sağlamanın bu büyük şerefine bizler erişeceğiz. Bu, Mehmet yoldaşsız olacak ama onun eseri olacak. Hepimiz, bir kere daha söz veriyoruz ki, ölümsüz Komünarların varlığı bu dünyayı değiştirmeye yetecek güçtedir. Başkomutanımız Mehmet yoldaşın kararlı duruşu, bugün bizlerin daha fazla yerine getirmesi gereken devrimci görevlerinde azim sağlayacaktır. Onun gibi olmaya, onun gibi savaşmaya devam edeceğiz.”

Bu konuşma ardından söz alan DKP/BÖG savaşçıları, hem ölümsüz Komünar devrimcilerle olan anılarını anlattı hem de komünar devrimciliğin ve devrimci kopuşun güncel siyasetteki anlamına vurgu yaptı.

Anma, ölümsüz devrimcilere verilen yeminlerin ardından bitirildi.