‘Rojava’da demografik yapının değiştirilmesine izin vermemeliyiz’

Rojava’da temasta bulunan AP’li Schieder, “Bu gençlerin zaferi, tüm insanlık içindi. Türk devletinin bu gençlerin topraklarını işgal edip demografik yapıyı değiştirmesine izin vermemeliyiz. Dünya, bu gençlerin sayesinde DAİŞ teröründen kurtuldu” dedi

DAİŞ çetelerine karşı sadece Rojavalı gençlerin direndiğini vurgulayan Avrupa Parlamentosu İlerici Birlik ve Sosyal Demokrat Grup üyesi Avusturyalı Andreas Schieder öncülüğündeki heyet, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi ile görüştü. Bölgedeki gelişmeleri yerinde görmek için bugün Qamişlo’ya gelen heyet, Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Abdulkerîm Umer, Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü Kemal Akif ile Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkan yardımcıları Ebîr Êlya ve Fener El-Keêt tarafından karşılandı.

Dış İlişkiler Dairesi ile yapılan toplantı sonrası basına açıklama yapan Andreas Schieder, Rojava’da bulunmaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. “Avrupa Birliği, bölgedeki tüm halk ve inançları kapsayan Rojava modeline destek sunmalıdır” diyen Schieder, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırılarından endişe duyduklarını ifade etti. Schieder, işgal saldırılarının yarattığı tahribatın bir önce giderilmesi ve bölgeye acil bir şekilde insani yardımın ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Türk devletinin bölgenin demografik yapısını değiştirmesine izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Schieder, “Toplantıda, bölgedeki tüm halk ve inançların yürütülen diyaloglara dahil edilmesi gerektiği ifade edildi. Bölgenin güvenliğine ilişkin en uygun adımlardan biri budur. Uluslararası güçler, demografik yapının değiştirilmesini engellemek için bölgeye gelmelidir” şeklinde konuştu.

Schieder, bölgedeki izlenimleri Avrupa Parlamentosu’na taşıyacaklarını ve bölgeye destek yollarını konuşacaklarını ifade etti.

DAİŞ çetelerine karşı sadece Rojavalı gençlerin direndiğini vurgulayan Schieder, “Bu gençlerin zaferi, tüm insanlık içindi. Türk devletinin bu gençlerin topraklarını işgal edip demografik yapıyı değiştirmesine izin vermemeliyiz. Çünkü dünya, bu gençlerin sayesinde DAİŞ teröründen kurtuldu” şeklinde konuştu.

Türk devletinin yaklaşık 350 bin sivili zorunlu göçe tabi tuttuğunu belirten Schieder, “Bu göçmenlerin evlerine dönmesini istiyoruz” dedi.