Saldırı altındaki köylerini terk etmiyorlar

İşgalci Türk devletinin saldırıları altındaki Girê Spî köylüleri, köylerini terk etmeleri için saldırı yapıldığını ama evlerindeki ölmeyi tercih ettiklerini söyledi.

İşgalci Türk devleti ve bünyesindeki çetelerin, Girê Spî’nin güneyine yönelik saldırıları devam ediyor. Özellikle sivil yerleşim yerlerini hedef alan Türk devleti, Erîda, Qiz Elî, Kor Hesen, Evdiko, Kopirlik başta olmak üzere Girê Spî’nin köyleri ağır silahlarla bombalıyor. Köylülere ait onlarca ev, bahçe ve arazi zarar gördü. Türk devleti, bu saldırılarla köyleri boşaltarak işgal alanını genişletmek istiyor.

Köylerinin her gün bombalandığına işaret eden Girê Spî’nin Bîr Zinar köylüleri, Türk devletinin amacını bildiklerini ve terk etmek yerine evlerinde ölmeyi tercih ettiklerini söyledi. Köylülerden Xelîl Derwêş, şunları ifade etti: “Türk devletinin saldırıları yüzünden evlerimizde duramıyoruz. Masum insanlara saldırmak, çocukları katletmek insanlık vicdanına sığacak bir şey değil. Her saldırı olduğunda biz nereye düşeceğini bilmiyoruz. Ne hayvanlar kaldı, ne arazimiz, ne de evlerimiz. Erdoğan’ın amacı bizi korkutup topraklarımızdan çıkartmak ama biz Erdoğan’dan korkmuyoruz. Onlar sadece işgalciler. Güya Rusya buraya gelerek ateşkesin uygulanmasını sağlayacaktı ama saldırıları seyrediyor. Rusya sadece Eyn Îsa ile Til Temir arasında M4 yolunun gidişine refakatçılık yapıyor. Onun dışında hiçbir şey yaptığı yok. Her gün Türk devleti ve çeteleri anlaşmayı ihlal ediyor ama Rusya sadece izliyor.”

SALDIRILAR YÜZÜNDEN HER ŞEYİMİZİ KAYBETTİK

Evinin tümden yıkıldığını dile getiren Yadê Selvi ise şunları paylaştı: “Türk devleti ve çetelerinin saldırıları yüzünden evim yıkıldı, arazilerim kalmadı. Gerekirse yıkılan evimin içinde ölürüm, yine de hiçbir yere gitmem. Zaten nereye gidebilirim, bizim artık gidecek yerimiz mi kaldı?”

Fatma Zinar da her gün doğu tarafından havanlarla saldırıldığını belirterek, şöyle konuştu: “Çocuklarımız öldü. Evlerimiz, arazimiz talan edildi. Hayvanlarımızın hepsi gitti, hiçbir şeyimiz kalmadı. Erdoğan, Girê Spî, Serêkaniyê ve Efrîn’i işgal etti. Hala doymadı işgale ve saldırılarına devam ediyor.”