Savaş Gazileri: Kadına dönük şiddete karşı sessiz kalmayalım

25 Kasım dolayısıyla açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Savaş Gazileri Federasyonu, Hevrîn, Amara ve Avesta'ların ruhuyla kadına yönelik şiddete karşı sürece aktif katılma çağrısı yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye Savaş Gazileri Federasyonu, 25 Kasım Dünya Kadına Dönük Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.                                        

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde dikdatör Trujillo tarafından 3 kız kardeş (Mirebal kardeşler) katledildi. Mirebal kardeşlerin katledilmesinin ardından 6 aylık süre zarfı içerisinde halk gücü, Trujillo diktatörlüğünün sonunu getirdi ve Mirebal kardeşlerin öldürülmesine karşı direniş ve mücadelesini yükseltti. Mirebal kardeşler tarihte ve günümüzde tüm dünya kadınları için güç, inanç ve direnişin kaynağı oldu. Yapılan komplo da gösteriyor ki 5000 yıldır kadınlar üzerinde kendini kalıcılaştıran sistem, bugün farklı isimler adı altındaki gruplarla yapılan saldırının, insanlık üzerinde bir komplo olarak nitelendirilmesi yerindedir.

Kadınlar yaşamın kaynağıdır. Kadınların hedef alınması, katledilmesi ve şehit edilmesi düşmanın kadın korkusunu gözler önüne seriyor. Demokratik Ulus cephesinde bir araya gelen kadınlar bugün devrimcilikleri ve öfkeleriyle, kadınları katleden, ezen, iradesizleştirmek isteyen ve madde olarak kullanan iktidar sistemine karşı mücadele ediyor. Kadınlar, bugün bu gerçekliği ortaya çıkarmıştır. Kadınlar, tarih boyunca büyük zorluklar yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir fakat, kadınlar bugün günlük pratik adımlarla beraber gözle görülür büyük adımlar atmıştır. Eğer kadınlar bugünkü düzeye ulaşmış ise bu, şimdiye kadar verilen mücadele ve ödenen bedeller sayesindedir.

Kuzey ve Doğu Suriye bölgesi bugün hegemonik güçler arasında savaş alanı yapılmıştır. Başta Erdoğan olmak üzere AKP iktidarıyla yapılan terör saldırısı ve kullanılan yasak silahlarla çocuklar ve kadınlar katlediliyor. 9 Ekim tarihinde başlatılan savaşla birlikte yüz binlerce kadın göç etmek zorunda kaldı. 12 Ekim 2019 tarihinde Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef, 8 arkadaşı ile birlikte vahşi bir şekilde katledildi, cenazesine işkence yapıldı. Hevrîn Xelef şahsında tüm kadınlar hedef alındı. Aynı şekilde YPJ savaşçısı Amara arkadaşımızın cenazesine yapılanlar, mücadele ve özgürlük iradesine dönük saldırıdır.

Kuzey ve Doğu Suriye kadın gazileri olarak tüm kadınlara, Kadın Kurtuluş İdeolojisi esasıyla bir araya gelmelerini ve kendilerinin örgütlemeleri çağrısını yapıyoruz. Bu temelde özellikle genç kadınlar, zulme bizzat tanık olan tüm kadınlar bu duruma karşı sessiz kalmamalıdır; Hevrîn, Amara ve Avesta ruhuyla kadına yönelik şiddete karşı sürece aktif katılmalıdır.”